Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, καταγγέλλει στους δημότες της Πιερίας, τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης η οποία μέσω του ΟΠΠΑΠ, έχοντας ευτελίσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ηθικής και συνείδησης παραχωρεί χώρο σε στέλεχος της ΧΑ που επισκέπτεται την πόλη για να διατυμπανίσει τη ναζιστική προπαγάνδα. 


Χωρίς ίχνος ντροπής και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Κατερίνης, δεν παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν πως η δημοκρατία τους έχει τόσο μεγάλη αγκαλιά που χωράει μέσα και τους εγκληματίες φασίστες της ΧΑ. Οι υμνητές του Χίτλερ, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, οι ιδρυτές δουλεμπορικών γραφείων, αυτοί που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε εργάτες, με τη συναίνεση του Δημάρχου Κατερίνης, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να στάξουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Καλούμε το λαό της Πιερίας, τα σωματεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλους τους φορείς, να καταγγείλουνε την κατάπτυστη απόφαση παραχώρησης δημοτικού χώρου σε υπόδικο βουλευτή της ΧΑ. Να μην επιτρέψουμε στους εγκληματίες φασίστες να ποτίζουν τη νεολαία μας με τη ναζιστική τους ιδεολογία. Να γίνει τρανό παράδειγμα η αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και του δημάρχου Πελετίδη, που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν δημοτικό χώρο σε βουλευτή της ΧΑ.

Να μπλοκάρουμε το φασισμό με κάθε τρόπο, σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μαθητές να στραφούν ενάντια σε δήθεν δημοκρατικές ενέργειες που επιτρέπουν στη ‘‘σπορά των ηττημένων του 1945’’ να διεισδύουν στις τοπικές κοινωνίες και να προσπαθούν να εκμαυλίζουν συνειδήσεις.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον,
δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον..