Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Πιερία και Σέρρες

 Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Πιερία και Σέρρες
Πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες τελετές αγιασμού παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα ο νέος αυτός θεσμός λειτουργεί στον Κολινδρό και στον Πλαταμώνα της Πιερίας και στη Μαυροθάλασσα Σερρών.


Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των πολιτών, με την καθημερινή παρουσία και την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη, καθώς και την άμεση επίλυση ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν σε Σέρρες και Πιερία, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, τόνισε τα οφέλη του νέου αυτού θεσμού για τις τοπικές κοινωνίες και ευχαρίστησε τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση του θεσμού, όσο και για την αγαστή συνεργασία, προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικότερα, στην τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Κολινδρού, που στεγάζει τον Τοπικό Αστυνόμο, παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κωνσταντίνος Κακάνης, Βασιλική Νικολοπούλου και Αργυρούλα Ασλανίδου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Δέσποινα Παπαργυρίου, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην αντίστοιχη τελετή αγιασμού στον Πλαταμώνα παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου Αθανάσιος Παπαμιχαήλ, η Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Ελένη Σαλιώρα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Λάκασας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα Στυλιανός Μπόζας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων.

Στις παραπάνω τελετές αγιασμού επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Τζήμας, Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων και αστυνομικό προσωπικό.

Στην τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Μαυροθάλασσας Σερρών, παρέστησαν η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μαυροθάλασσας Δημήτριος Κλιτσίδης, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαδόπουλος, καθώς και Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.