Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο... Διάστημα!

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο... Διάστημα!
Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος "ΔΙΑΣΤΗΜΑ", σε συνεργασία με το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, διοργανώνει εκδήλωση, με κεντρική δραστηριότητα την απευθείας επικοινωνία μαθητών με Κοσμοναύτη, σε τροχιά, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, τον Fyodor ( Θεόδωρο) Yurchikhin - Γραμματικόπουλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου & 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό) Ηπείρου 10, Κατερίνη Τ.Κ. 60100.

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται με την βοήθεια των Διαστημικών Υπηρεσιών ROSCOSMOS, ESA, NASA και με τον συντονισμό του οργανισμού ARISS (Amateur Radio on International Space Station).

Η επικοινωνία θα διεξαχθεί με ασύρματα μέσα και τεχνική υποστήριξη από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου 2017.

Οριστική ημερομηνία και ώρα θα προσδιοριστεί ένα δεκαήμερο πριν τη διεξαγωγή της επαφής από τις αρμόδιες διαστημικές υπηρεσίες και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία τέτοιου είδους με ρώσο κοσμοναύτη της ROSCOSMOS, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οργανισμού ARISS, και την πρώτη φορά που θα ακουστεί η ελληνική γλώσσα στο διάστημα από τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη.

Η εκδήλωση είναι μέρος μιας μεγαλύτερης δράσης για την παρακίνηση των μαθητών να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την τεχνολογία και το διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΑ.Π. κ. Αδάμο Σαραηλίδη, στο τηλέφωνο 6942082575 (απόγευμα) και στο e-mail: sz2rcp@gmail.com