Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η προετοιμασία του Δήμου ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, υλοποιώντας την περσινή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου για την ετοιμότητα των παραλιών πριν το Πάσχα. Ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των ακτών με σκοπό να είναι προσβάσιμες και καθαρές στις γιορτές και να απολαύσουν οι επισκέπτες τις μαγευτικές παραλίες μας.


Συγκεκριμένα, οι εργασίες καθαρισμού ξεκίνησαν από το Βαρικό, τη Γρίτσα και την Πλάκα Λιτοχώρου. Ακολούθησε η παραλία της Λεπτοκαρυάς, της Σκοτίνας και του Παντελεήμονα και βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των ακτών του Πλαταμώνα και των Πόρων.

Μετά τις γιορτές, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα καθαρισμού με μηχάνημα τύπου Beach Tech 3000 και παρακαλούνται οι επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων και οι αλιείς να συνεργαστούν με το συνεργείο καθαρισμού απομακρύνοντας τις όποιες εγκαταστάσεις τους κατά τις ώρες εκτέλεσης των εργασιών.

Επιπρόσθετα, στις υποψηφιότητες για βράβευση με Γαλάζια Σημαία φέτος, προστέθηκαν οι ακτές Πλάκας Λιτοχώρου και Παραλίας Παντελεήμονα, αυξάνοντας τον αριθμό μαζί με τις ήδη βραβευθείσες (Πόροι, Πλαταμώνας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Λεπτοκαρυά) σε 6 και σύντομα αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις της Διεθνούς Επιτροπής.


Λιτόχωρο, 13 Απριλίου 2017.- Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης