Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η ομιλία του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας στην απεργία της 17 Μαΐου 2017 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Η ομιλία του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας στην απεργία της 17 Μαΐου 2017 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Συναδέλφισες Συνάδελφοι Αγαπητοί φίλοι.

Η Κυβέρνηση χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, και χωρίς δισταγμό συνεχίζει να τσακίζει συντάξεις, και μισθούς. Καταστρέφει τη ζωή μας που με ιδρώτα, αίμα, και με ατελείωτες ώρες δουλειάς δεκαετιών χτίσαμε.




Διαλύει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, παροχής υπηρεσιών, εμπορευματοποιεί την υγεία, Καταργεί το σύστημα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων.


Καταργεί για τα παιδιά μας, τις συλλογικές συμβάσεις και τα ωράρια εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνει τις απολύσεις.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν θα υποταχθούμε, και δεν Θα αποδεχτούμε τετελεσμένα.

Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας ότι μας έχει κλαπεί. Μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε αγώνα επιβίωσης! Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ήμαστε μπροστάρηδες σε αυτό τον αγώνα.

Περάσαμε το πέμπτο Πάσχα από τότε που μας κόψανε τα δώρα.

Οι Συνταξιούχοι χάσαμε μέχρι τώρα, μόνο από την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, Συνολικά Δέκα Συντάξεις. Δηλαδή γύρω στα 20 δις. Αν προστεθούν και όλες οι περικοπές, οι φόροι, Τότε οι απώλειες ξεπερνάνε τα 50 δις.

Και αυτοί συνεχίζουν χαμογελαστοί σαν να μην συμβαίνει τίποτα το ΣΩΣΙΜΟ, μόνο που εδώ αυτή η λέξη έχει δύο έννοιες.

Για το σώσιμο φρόντισε ο Κατρούγαλος, οι κατώτατες συντάξεις που θα δίνει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους θα ξεκινούν από 195,00 ευρώ, και Η σύνταξη γήρατος θα είναι στα 414,90 ευρώ (μεικτά). Και τώρα διαπραγματεύονται τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά. Δηλαδή ένα νέο πετσόκομμα των συντάξεων.

Ενώ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε την αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών οργανώσεων στις 20/1/2017 ότι δεν θα περικοπή καμία σύνταξη.

Όσα ψέματα μας είπανε οι προηγούμενοι σε τόσες δεκαετίες, αυτοί μας τα είπαν σε δύο χρόνια.

Μετά από τόσα ψέματα είπανε και μια αλήθεια, ο Τσακαλώτος ανήγγειλε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα μέτρα που θα εφαρμόσει σε βάρος του λαού.

Είχε προηγηθεί ο Νταισελμπλούμ, που περιέγραψε τα μέτρα, το πετσόκομμα των συντάξεων και την υπερφορολόγηση, με αυτό τον τρόπο θα χαμηλώσουν κι άλλο το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων περικόπτοντας 3,8 δις ευρώ.

Μας εξοργίζουν όμως τα λόγια του Τσακαλώτου, "Είναι στη φύση μιας συμφωνίας να περιέχει και συμβιβασμούς και πράγματα, που πρωτίστως δεν θα στενοχωρήσουν την διαπραγματευτική ομάδα ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.!!!!!”

Έτσι ωμά και κυνικά μας πέταξε στα μούτρα μια χυδαία ομολογία, πως αυτός, η Αχτσιόγλου κι ο Χουλιαράκης δηλαδή η διαπραγματευτική ομάδα δεν πρόκειται να χολοσκάσουν για όσα θα πάθει ο Ελληνικός λαός.

Δυστυχώς αυτοί μας κυβερνάνε. Δυστυχώς αυτούς διάλεξε ο Ελληνικός λαός.

Πια η διαφορά όμως από τους πρώην κυβερνώντες;

Αφού και αυτοί δεσμεύονται πως θα εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά σαν μια πιθανή επόμενη κοινοβουλευτική κυβέρνηση;

Το είδος μας νικήθηκε Συνάδελφοι από τα ίδια του τα ΤΑΛΕΝΤΑ. Οδηγηθήκαμε στην ματαιοδοξία και αυτή μας τσάκισε όπως μας άξιζε.

Τώρα βρήκανε τη λύση, θα κρατάνε λεφτά από τους Συνταξιούχους και θα τα δίνει σε εργοδότες που θα προσλάβουν τον εγγονό και θα του δίνουν το κατοστάρικο σαν μισθό.

Δεν μας σώνει τίποτα Συνάδελφοι και φίλοι, αφού και η Ν. Δ. Δεσμεύεται πως θα εφαρμόσει τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΖ—ΑΝΕΛ με τους δανειστές, αν γίνει κυβέρνηση.

Δεν χρειάστηκε να τους πίεση κάνεις, μόνοι τους και χωρίς καμία πίεση ανέλαβαν αυτή τη δέσμευση. Ενώ ο κ' Μητσοτάκης δηλώνει πως κανείς δεν συζητά σοβαρά με την κυβέρνηση ευνοώντας τους εκπροσώπους των θεσμών και πολιτικούς αξιωματούχους της ΕΕ.

Και όμως, συζητάνε και πολύ σοβαρά μάλιστα με την σημερινή κυβέρνηση. Απόδειξη πως την θεωρούν σοβαρή, (ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.) Γι’ αυτό και κατέληξαν σε συμφωνία μαζί της. Παινεύοντας την κυβέρνηση μάλιστα για τις 200 μεταρρυθμίσεις που έκανε στα δύο χρόνια, τις περισσότερες από κάθε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας.

Σας σέβομαι και σας εκτιμώ, Σαν θεσμό και σαν Άνθρωπο.

Το 2011 είχατε δηλώσει πως ο ΕΝΦΙΑ έχει έλλειμμα Συνταγματικότητας και είχατε απόλυτο δίκιο.

Σήμερα μετά από τόσα καταστροφικά νομοσχέδια τα τελευταία αυτά χρόνια, δεν υπάρχει κανένα που να είναι αντισυνταγματικό;

Είναι μια ερώτηση που βασανίζει χιλιάδες Συνταξιούχους, και Εργαζόμενους.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, περικοπές συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, κατάργηση των δώρων, την εφαρμογή του κόφτη, την προσωπική διαφορά, τους αβάσταχτους φόρους, την ακρίβεια, και τόσα άλλα μεγάλα προβλήματα, Συνάδελφοι μας κάνουν καταγγελία για το 20 λεπτό που θα γίνει κράτηση κάθε μήνα από τους Συνταξιούχους του ΙΚΑ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:

ΟΛΕΣ Οι συνδικαλιστές οργανώσεις, εργαζόμενων, και Συνταξιούχων, έπαιρναν οικονομική ενίσχυση όλα τα προηγούμενα χρόνια από την Εργατική Εστία (με πηγή τις εισφορές των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα έξοδα δραστηριοτήτων τους.

Το 2012 η ενίσχυση αυτή καταργήθηκε μόνο για την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α αυθαίρετα από την τότε κυβέρνηση. Η απόδοση της ενίσχυσης συνεχίστηκε για τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και κάποιες άλλες οργανώσεις, η οποία επίσης είχε πηγή τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ των δικαιούχων του ΟΑΕΕ. Και πάλι κάνεις δεν διαμαρτυρήθηκε για την συνέχιση της ενίσχυσης αυτών των συνδικάτων. Εμείς όμως Πάντα θα βρίσκουμε μια αιτία να ήμαστε χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και να Αλληλοτρωγόμαστε για μικροπράγματα.

Καιρός είναι να το καταλάβουμε όλοι μια και καλή.

Από τη στιγμή που υπάρχουν Άνθρωποι χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, και χωρίς ελπίδα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΈΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ.

ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος
Τσιώτσιος Θεόδωρος