Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Χαμόγελο του Παιδιού: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρπαγές από τρίτα άγνωστα άτομα που κυκλοφορούν σε μαύρα τζιπ!»


Τους κύριους λόγους εξαφάνισης παιδιών ανέλυσε ο πρόεδρος του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστας Γιαννόπουλος με την ευκαιρία της 25ης Μαΐου: Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά σε ημερίδα στο Ζάπειο.


«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρπαγές από τρίτα άγνωστα άτομα που κυκλοφορούν σε μαύρα τζιπ! Υπάρχουν γονικές αρπαγές όπου –δυστυχώς- τα παιδιά είναι τα θύματα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους. Ας μην δημιουργούμε τον πανικό στους γονείς αλλά και στα παιδιά χωρίς να έχουμε απτά στοιχεία».

Τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:


● Το 2016, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 6.149 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Το 2016, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 170 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο αυτών για τα 47 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 9 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas, για 12 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ενώ βρέθηκαν τα 136 (80%) παιδιά.

Από τα παραπάνω στοιχεία να σημειωθεί ότι τα 33 παιδιά ήταν πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων 24 παιδιά ήταν ασυνόδευτα, τα 6 ήταν ανησυχητικές εξαφανίσεις, το 1 ήταν φυγή και τα 2 ήταν 2 γονικές αρπαγές. Από αυτές τις περιπτώσεις για τα 17 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 3 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas και για 3 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

● Το α’ τετράμηνο του 2017, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.052 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Το α’ τετράμηνο του 2017, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 45 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο αυτών για τα 5 παιδιά πραγματοποιήθηκε δημοσιοποίηση, για 6 παιδιά ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas, για 4 παιδιά κινητοποιήθηκε η ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», ενώ βρέθηκαν τα 41 (91%) παιδιά.

Από τα παραπάνω στοιχεία να σημειωθεί ότι 1 παιδί ήταν πρόσφυγας μετανάστης το οποίο και εντοπίστηκε.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα εδώ: https://www.hamogelo.gr