Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εκδρομή στον Κολινδρό

Εκδρομή στον Κολινδρό
Την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή στον Κολινδρό από το Σύλλογο Κολινδρινών Αλεξάνδρειας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρόλο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες μέρες. Ο κόσμος μέχρι το μεσημέρι ξεπέρασε τα 100 άτομα , ηλικίας από 1 έως 85 ετών!!!

Η εκδρομή ξεκίνησε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, ένα φιλόξενο γυναικείο μοναστήρι, πολύ εντυπωσιακό, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή λίγο έξω από τον Κολινδρό.

Στην συνέχεια περίπατος στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ένα πετρόκτιστο κτίσμα του 18ου αιώνα με περισσότερα από 1000 βυζαντινά κειμήλια, ισάξια με αυτά που βρίσκονται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ξεχωρίζουν το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο με πολλές λεπτομέρειες από φύλλα χρυσού και μια αμφιπρόσωπη εικόνα ( δύο όψεων) της Παναγίας και του Παντοκράτορα, η οποία είναι παλαιολόγεια του 1400μ.Χ.

Έπειτα έγινε ξενάγηση στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο του χωριού που στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό αρχοντικό των αρχών του 19ου αιώνα. Εκεί υπάρχει έκθεση σπάνιων ειδών, αγροτικών - επαγγελματικών και οικιακών αντικειμένων, χειρόγραφα βιβλία και πολλά άλλα.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τους χώρους που στεγάζεται ο πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης".Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με μέλη του συλλόγου και να συζητήσουμε για κοινές μελλοντικές δράσεις.

Το μεσημέρι βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο - εστιατόριο "Πιερίδες" για το μεσημεριανό γεύμα και το απόγευμα ο σύλλογος κέρασε καφέ (κατά παράδοση) στον "Παυσίλυπο" .Η θέα που απολαύσαμε με το γεύμα μας ,αλλά και με τον καφέ μας ....ήταν μοναδική!!! Οι μικροί φίλοι της παρέας μας χάρηκαν και παίξανε για ώρες στην αυλή του ξενοδοχείου ,αλλά και στην υπέροχη παιδική χαρά του "Παυσίλυπου" .

Φυσικά όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν αλλά και να προμηθευτούν τους γνωστούς λουκουμάδες και τα τραγανά κεράσια Κολινδρού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κύριο Παναγιώτη Γκυρίνη που μας τίμησε με την παρουσία του ,καθώς και τη σύζυγό του κυρία Κική Αμοιρίδου , η οποία έχει ρίζες από τον Κολινδρό.

Επίσης τον Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας και μέλος του Δ/Σ του συλλόγου μας κύριο Στέφανο Δριστά για την παρουσία του.

Ακόμη ευχαριστούμε θερμά την Ι.Μ.Αγίου Αθανασίου για τη φιλοξενία, τον πάτερ Παναγιώτη Τιμαμόπουλο για την ξενάγηση του στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού τον κύριο Δημήτριο Χλεμέ για την ξενάγησή του στο Μουσείο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Νικόλαος Λούσης" για την φιλοξενία, τον κύριο Αντώνη Πέλλα και την οικογένειά του για το υπέροχο γεύμα στις "Πιερίδες" , τον κύριο Αντώνη Παραπούρα για την άψογη εξυπηρέτησή του στον "Παυσίλυπο" και τον κύριο Αθανάσιο Χασαπέτη για τις υπέροχες φωτογραφίες.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους μας που ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στην πρώτη μας εκδρομή (ως νέο Δ/Σ) που δεν θα μπορούσε να ήταν αλλού από την γενέτειρά μας τον Κολινδρό ....... και επειδή ο σύλλογός μας έχει παράδοση στις καλές εκδρομές και γνωρίζει και από καλά κεράσια ,γι'αυτό ........ κρατήστε μεγάλο καλάθι για την επόμενη εξόρμησή μας!!!

Με τιμή ,
το Δ/Σ του Συλλόγου