Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη από την «Αλκυονίδα»

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη από την «Αλκυονίδα»
Πτυχές, συμπτώματα, παράγοντες που μπορεί να ευνοούν στην εκδήλωση της κατάθλιψης, μίας από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες της εποχής μας, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης κοινωνικής ευαισθητοποίησης, την οποία πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης...

ο Σύλλογος Φίλων του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα».

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκαν τρόποι ενθάρρυνσης των ανθρώπων που πάσχουν, να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, προκειμένου να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, για μία ασθένεια, η οποία στην εποχή της οικονομικής κρίσης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την ελληνική κοινωνία.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Παναγιώτα Νταβασίλη, πρόεδρο του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ». Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος (εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη), Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ο τ. Διοικητής του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, Κώστας Δημητριάδης, ενώ παρέστησαν κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση με θέμα «Κατάθλιψη, μία σύγχρονη ασθένεια», ομιλητής ήταν ο Γιώργος Αγγελίδης, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, τ. Διευθυντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας & Ψυχιατρικής Κλινικής Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης και εμπνευστής δημιουργίας της Αλκυονίδας, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε πληροφορίες για τη ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων της τέχνης, του πνεύματος, που έπασχαν από κατάθλιψη, ενώ επιμελήθηκε και την προβολή ενός σύντομου video με τίτλο «Είχα ένα μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη».

Επίσης, η Μαρία Παντελάκη, οικογενειακή θεραπεύτρια – δραματοθεραπεύτρια, η οποία παρουσίασε ένα διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «Από τους δεσμούς αγάπης στα δεσμά φυλάκισης», ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Στο μουσικό μέρος, στον επίλογο της εκδήλωσης συμμετείχε το φωνητικό Τμήμα του Συλλόγου «CoroΔομή», το οποίο, υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Ναβροζίδη παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες από την ελληνική μουσική σκηνή.