Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μουσικό οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Μουσικό οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με συνοδοιπόρο την αστείρευτη ελληνική μουσική παράδοση θα έχουν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρεθούν τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στο 19ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης, πλησίον του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με θέμα «Μελωδίες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες».

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Σχολής θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη, σε μια μουσική συνάντηση που φέρνει κοντά τρεις περιοχές με πλούσια παράδοση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Εαρινών Ημερών Μουσών 2017» και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Πρόνοιας δήμου Κατερίνης και την Εστία Πιερίδων Μουσών.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» ξεκίνησε τις πρώτες της συναντήσεις το 2016, με πρωτοβουλία και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Σήμερα αποτελείται από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την πατροπαράδοτη μουσική και το μεράκι τους.