Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μοιράστηκε με νέους σκέψεις και προβληματισμούς, με αφορμή τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μοιράστηκε με νέους σκέψεις και προβληματισμούς, με αφορμή τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πρώτου εορτασμού της μνήμης του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συναντήθηκε με νέους, προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους το σημαντικό αυτό εκκλησιαστικό γεγονός της τοπικής Εκκλησίας.


Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε αίθουσα της ΓΕΧΑ Κατερίνης, παραβρέθηκαν 110 στελέχη του Γραφείου Νεότητας, μεταξύ αυτών κατηχητές, στελέχη κατασκηνώσεων, ιερόπαιδες, ιεροψάλτες και μέλη νεανικών συνάξεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ορισμένοι ιερείς, που είναι επιφορτισμένοι με την ποιμαντική της νεότητας.

Με τη συνάντηση αυτή επισφραγίστηκαν οι εβδομαδιαίες εκδηλώσεις για τον Άγιο Μελέτιο, παρουσιάστηκαν ορισμένα στοιχεία για το μαρτύριο του Αγίου από τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Κοσμά, βυζαντινοί ύμνοι και επίκαιρα κατασκηνωτικά τραγούδια, ένα ποίημα για τους νεομάρτυρες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη παρουσίαση του βίου αρκετών νέων σε ηλικία αλλά και σύγχρονων Νεομαρτύρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, στην παρέμβασή του, τόνισε ιδιαίτερα την αξία της ομολογίας της πίστης σήμερα, μέσα από γεγονότα της καθημερινότητας. Προέτρεψε τους να παραμείνουν κραταιοί και σταθεροί στην πίστη και δυνατοί στις ποικίλες προκλήσεις. Επισήμανε ότι η πίστη στον Χριστό δεν φαίνεται μόνο από την παρουσία και συμμετοχή τους σε λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, αλλά κυρίως από την προσωπική ζωή του καθενός. «Το μυστήριο της πίστεως», κατέληξε, «μπορεί να εξωτερικεύεται, αλλά στη βάση του αποτελεί εσωτερικό βίωμα του πιστού. Ο πιστός, ιδιαίτερα ο νέος φανερώνει στην πίστη του στον Χριστό με τον τρόπο που ζει και επιλογές της καθημερινότητας»

Μία ακόμη συνάντηση με νέους θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο, μετά την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, καθώς πολλοί νέοι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή συνάντηση λόγω λήξης των μαθημάτων ή έναρξης των εξετάσεων.

Οι εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Μελετίου Κίτρους θα συνεχισθούν και κατά την προσεχή περίοδο, αλλά και κατά το καλοκαίρι στα πλαίσια της Κατασκήνωσης αλλά και των ποιμαντικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στις παραθαλάσσιες Ενορίες με την παρουσία πολλών πιστών, Ελλήνων και ξένων παραθεριστών.