Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Αστυνομικοί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα από σήμερα στην Κατερίνη!

Αστυνομικοί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα από σήμερα στην Κατερίνη!
Ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα εφαρμόζεται από σήμερα στην πόλη της Κατερίνης, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.
Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Παραλίας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.


Στην ομιλία του ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας τόνισε ότι ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα συντελέσει στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της περιοχής μας.

Οι αστυνομικοί-ποδηλάτες που επιλέχτηκαν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση είναι γνώστες ξένων γλωσσών και του αντικειμένου που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Η υπηρεσία τους θα είναι 6 ωρών σε τρεις βάρδιες ημερήσια και σε προκαθορισμένες τοποθεσίες.

Θα εφαρμόζουν τις διατάξεις της Τουριστικής Αστυνομίας και του Τουριστικού Δικαίου, τις διατάξεις περί ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Για τον θεσμό της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα συμβάλλανε το Επιμελητήριο Πιερίας και  ο Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων Παραλίας που ανέλαβαν το κόστος αγοράς της ενδυμασίας και του εξοπλισμού των ποδηλατών αστυνομικών.

Επίσης ο κ. Πεϊδης Ιωάννης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πιερίας Κυριάκος Καραβέργος ανέλαβαν να καλύψουν το κόστος επισκευής των ποδηλάτων.

Της ιδέα του αστυνομικού-ποδηλάτη στήριξαν και προώθησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος Μαντζούκας.

*Σύντομα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο από την σημερινή εκδήλωση.











































*ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr