Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρουσίασε Αριστοφάνη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρουσίασε Αριστοφάνη
Η θεατρική ομάδα του ΣΔΕ Κατερίνης και φίλων παρουσίασε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 την αριστοφανική κωμωδία οι «Εκκλησιάζουσες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης με εξαιρετική επιτυχία κερδίζοντας πολλά θετικά σχόλια και συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.


Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του project θεατρικής αγωγής που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος με υπεύθυνες εκπαιδεύτριες την Ι.Σκαρβελάκη φιλόλογο και Σ.Τερζοπούλου φιλόλογο Αγγλικής γλώσσας. Τα εύσημα για τη σκηνοθεσία, κείμενα, σκηνικά και σκηνογραφία αποδόθηκαν στην Μαριάννα Γιαννακίδου.

Οι θεατρική ομάδα μετά την λήξη της παράστασης συναντήθηκε για να γιορτάσει την επιτυχία με συζήτηση και χαλάρωση. Αλώστε σύντομα, καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς, έρχεται η ώρα του αποχωρισμού. Άλλοι θα αποφοιτήσουν και άλλοι θα συνεχίζουν για τον Β κύκλο. Η εμπειρία της θεατρικής παράστασης και η δουλειά της ομάδας, για έναν κοινό στόχο, θα τους συντροφεύει στις διηγήσεις της οικογένειας και των φίλων για πολύ καιρό.

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο είναι σχολείο για τους ενήλικες της αρχαιότητας κάθε πόλη είχε το θέατρο της και για την υποστήριξη της λειτουργίας τους υπήρχαν χορηγοί.

Η βιωματική πρόσληψη της γνώσης μέσα από την θεατρική αγωγή είναι ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος μάθησης. Η ενασχόληση με το θέατρο βοηθά στην καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων. Ενεργοποιεί την διάθεση συμμετοχής, τον συγκερασμό και κατανόηση της μάθησης ακόμα και σε μαθητές από διαφορετικά πολιτιστικά επίπεδα. Συμβάλει στην εξοικείωση με την ομαδική εργασία. Βοηθά στο ξεπέρασμα μαθησιακών δυσκολιών. Προσφέρει ενίσχυση της αυτοέκφρασης, του συναισθήματος και πλουτισμό των συμμετεχόντων σε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Ο συνδυασμός λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας βοηθάει στη διατύπωση ολοκληρωμένων νοημάτων.