Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ‘ΚΥΠΡΟΣ 1974’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ‘ΚΥΠΡΟΣ 1974’
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επετειακή εκδήλωση μνήμης «ΚΥΠΡΟΣ 1974-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ» η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17η Ιουλίου 2017 στην Εκάβη, πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Μία εκδήλωση υπό τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Πιερίας και τη συμμετοχή εκλεκτών μελών της ορχήστρας «De Profundis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών και του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου το άσβεστο ενδιαφέρον του κοινού γινόταν εύκολα αντιληπτό, ακούστηκε το καλωσόρισμα του παρουσιαστή-γενικού συντονιστή της εκδήλωσης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΩ.ΣΥ.Π Γεωργίου Τσερτεκίδη, ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου και του προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Πιερίας κ. Ανδρέα Μιχαήλ.

Η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από την κυρία Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο και την κυρία Ιωάννα Ηλιάδου στα φωνητικά, με ήχους από και για την Κύπρο.

Το κεντρικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με ένα προσεκτικά επιμελημένο, από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κυρίας Γιώτας Παπαδοπούλου, σύνολο εικόνων σχετικά με τις ταραγμένες ημέρες του 1974 και την Κύπρο γενικότερα. Ακολούθησε η εισήγηση του Αξιότιμου Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα, κυρίου Αντωνίου Μανδρίτη. Στη συνέχεια η κυπριακής καταγωγής φιλόλογος και μέλος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Πιερίας κυρία Ελλάδα Τουμάζου-Παπάζογλου έκανε τη δική της εισήγηση.

Το καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης είχε ως περιεχόμενο την απαγγελία ποιημάτων σχετικά με την Κύπρο από τον ποιητή κύριο Ανδρέα Καρακόκκινο, την ποιήτρια και μέλος της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κυρία Ελένη Ζαραμητροπούλου, τον ποιητή και μέλος της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κύριο Θάνο Κόσυβα, τη συγγραφέα και Γενική Γραμματέα της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κυρία Ευγενία Κορτσάρη η οποία απήγγειλε ποίημα της ποιήτριας και μέλους της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κυρίας Μίνας Παπανικολάου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Πιερίας και επίτιμου μέλος της ΕΝΩ.ΣΥ.Π σκηνοθέτη κύριο Ανδρέα Μιχαήλ και την ανάγνωση αποσπάσματος βιβλίου της από τη συγγραφέα και μέλος της ΕΝΩ.ΣΥ.Π κυρίας Φάνυς Κουντουριανού.

Όλοι ανεξαιρέτως, εισηγητές και δημιουργοί, καταχειροκροτήθηκαν από το πολυσυλλεκτικό και γεμάτο ζωηρό ενδιαφέρον για τα όσα ακούστηκαν, κοινό της εκδήλωσης.



Ένωση Συγγραφέων Πιερίας