Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Εκδρομή συνταξιούχων ΟΑΑΕ Πιερίας σε Τήνο - Σύρο

Εκδρομή συνταξιούχων ΟΑΑΕ Πιερίας σε Τήνο - Σύρο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Τήνο και τη Σύρο, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 22 με 25 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι δια μέσου της Εθνικής οδού Κατερίνης Αθηνών, επιβιβάστηκαν στο καράβι από τη Ραφήνα και μετά από μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 3 ωρών έφτασαν στην Τήνο όπου το απόγευμα έκαναν βόλτα για να γνωρίσουν το κέντρο της πόλης.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Ευαγγελίστρια της Τήνου, το Ναό της Μεγαλόχαρης όπου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία. Έπειτα ακολούθησε περιήγηση του νησιού με προσκύνημα στο Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και επίσκεψη στα όμορφα χωριά Κέχρος, Βώλαξ, Ιστέρνια και επιστροφή στη Χώρα. Το απόγευμα της ημέρας επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και απόπλους για Σύρο και άφιξη στο Γαλησσά, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο για ξεκούραση.


Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι περιηγήθηκαν στο νησί της Σύρου με τα θαυμάσια κάστρα, φρούρια, πανέμορφες εκκλησίες, γραφικά χωριά και γαλάζιες παραλίες. Επισκέφθηκαν την πανέμορφη Άνω Σύρο, τη Μητρόπολη των Καθολικών (Σαν Τζώρτζιο) καθώς και τα μοναστήρια των Ιησουιτών και των Καπουτσίνων ενώ συνέχισαν για το Βροντάδο (συνοικία των Καπεταναίων). Η επίσκεψη όμως των συνταξιούχων στο σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για όλους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας δείπνησαν στο ξενοδοχείο με εκλεκτά εδέσματα, μουσική και άφθονο χορό.

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής και πριν την αναχώρησή τους από το νησί, οι συνταξιούχοι του Νομού μας επισκέφθηκαν την Ερμούπολη, πρωτεύουσα του νησιού όπου θαύμασαν τον Άγιο Νικόλαο, το θέατρο Απόλλων (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου), το Δημαρχείο, την Παναγία Καρδιανή. Το απόγευμα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής τους με την επιβίβασή τους για Πειραιά και το βράδυ επέστρεψαν στην όμορφη Κατερίνη μας.


Με την άφιξή τους, όλοι ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοργάνωσαν την εκδρομή καθώς και τον ξεναγό και οδηγό του τουριστικού λεωφορείου του γραφείου του κ. Βελώνη Νικολάου για την άψογη μετακίνησή τους.

Ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας και όλοι οι συνταξιούχοι του Νομού μας που συμμετείχαν στην εκδρομή θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ στην Παραλία του Γαλησσά κ. Βαμβακάρη Αντώνιο, της οικογένειας του μεγάλου καλλιτέχνη της χώρας μας, για την άψογη φιλοξενία τους.

Ήταν μια μνημειώδης εκδρομή και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.