Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Είμαστε όλοι εδώ! Ο αγώνας των εργαζομένων συμβασιούχων των δήμων όλης της χώρας με τη συμπαράσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας υποχρεώσαμε την κυβέρνηση σε έναν συμβιβασμό...

 ψηφίζοντας στη βουλή νομοσχέδιο που παρατείνει τις συμβάσεις για ένα χρονικό διάστημα μέχρι την κήρυξη του διαγωνισμού για 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαριότητας. 


Πρόκειται για έναν ελιγμό εξαπάτησης από κυβέρνηση, αντιπολίτευση και από πολλά ΜΜΕ, για να σπάσουν τον αταλάντευτο αγώνα των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο δίκαιο και αυτονόητο δικαίωμα των απεργών για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους όπως το επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες.

Στις 6/7/17 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του δήμου Δίου-Ολύμπου, ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έφεραν πρόταση για το οργανόγραμμα το όποιο προέβλεπε την απόλυση 14 συμβασιούχων, επικαλούμενοι διάφορα νομικά τερτίπια. Ακολουθώντας την πεπατημένη και άλλων ομοϊδεατών τους στόχος ήταν να διατηρήσουν το γνωστό απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων με συμβάσεις δύο μηνών για να μαζεύουν ψηφαλάκια.

Ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμία προετοιμασία, σκόπιμο, για να υπηρετήσουν τους στόχους της ιδιωτικοποίησης και στον τομέα της καθαριότητας και φυσικά να απολύσουν τους εργαζόμενους και ιδιαιτέρα όσους πρωτοστάτησαν στην απεργία. Άλλωστε ο δήμαρχος σε μια αποστροφή του λόγου του το είπε ξεκάθαρα.

Τελικά κάτω από τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων ο δήμαρχος πήρε πίσω την πρόταση των απολύσεων με αποτέλεσμα να παραταθεί η σύμβαση όλων των εργαζομένων και να αλλάξει τη θέση του για το οργανόγραμμα κάνοντας δεκτή την πρόταση για 54 μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα που προέβαλαν από την αρχή της συνεδρίασης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα και καταβολή όλων των δεδουλευμένων εδώ και τώρα είναι μπροστά μας. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν αποδεκτό ένα εργασιακό καθεστώς χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με την εντατικοποίηση της δουλειάς να είναι στο απόγειό της με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων.

Αυτόν το εργασιακό μεσαίωνα πλήρωσαν με τη ζωή τους δυο εργαζόμενοι ένας στην Αθήνα, και ένας στη Θεσσαλονίκη. Με ένα καθεστώς όπου το ρουσφέτι, η ίντριγκα, ο αυταρχισμός, από τη δημοτική αρχή για να κρατούν το διαίρει και βασίλευε είναι παρόντα. Για παράδειγμα, αλλαγή πόστου των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία, στοχοποίηση άλλων συναδέλφων που δεν ακούν στα κελεύσματα της υποταγής, δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, η μη τήρηση ακόμα και των στοιχειωδών εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων μας, όπως είναι η τήρηση βιβλίου προσωπικού, η σωστή και δίκαιη αξιοποίηση του προσωπικού, η απόδοση των υπερωριών, κ.α. Εμείς οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας θα τα καταργήσουμε. Ήδη έχουμε δημιουργήσει Σωματειακή Επιτροπή Αγώνα όπου θα συντονίσουμε την πάλη μας με τους συμβασιούχους των δήμων όλης της χώρας διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, μακριά από τη λογική του σφάξε με αγά μου να αγιάσω.


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ