Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας στην Πρέβεζα, Παξούς, Λευκάδα, Πάργα και Σύββοτα, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 22 με 24 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.


Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι δια μέσω της Εγνατίας οδού και της κοιλάδος του Λούρου έφθασαν στην πανέμορφη Πρέβεζα, με τα τρία κάστρα και την οχυρωματική τάφρο, τα πλακόστρωτα σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα διατηρητέα κτίρια. Το απόγευμα οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος χρονολογείται από το 1823 και το τέμπλο του είναι σκαλιστό επιχρυσωμένο με μοναδικές παραστάσεις, ενώ ιδιαίτερη στιγμή για όλους ήταν η συνομιλία με τον Ιερέα του Ναού.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την γραφική Πάργα με το ιστορικό κάστρο της και το νησιώτικο χρώμα της. Έπειτα, επιβιβάστηκαν σε καράβι για την ημερήσια κρουαζιέρα τους στα καταγάλανα νερά του Ιονίου με πρώτη στάση στους Αντιπαξούς για μπάνιο και στη συνέχεια στις περίφημες σπηλιές στους Παξούς. Μοναδική εμπειρία για όλους ήταν όταν το καράβι μπήκε μέσα στη σπηλιά όπου κρυβόταν το αντιτορπιλικό Παπανικολής και έβγαινε για να επιτεθεί στους Ιταλούς και έπειτα ξανακρυβόταν.

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι αναχώρησαν για την Λευκάδα και εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης όπου αποτεφρώθηκε από πυρκαγιά το 1886 και ξαναχτίστηκε ως ένα σύγχρονο μοναστήρι με μοναδική θέα. Ξεναγήθηκαν στη Λευκάδα και η επόμενη στάση ήταν τα ιστορικά και γραφικά Γιάννενα και η Παμβώτιδα Λίμνη.


Όλοι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την όλη διοργάνωση της εκδρομής, από τα μοναδικά μέρη που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πιερίας και τον Πρόεδρο αυτού κ. Βελλή Ιωάννη καθώς και το τουριστικό γραφείο του κ. Βελώνη για την άψογη μετακίνηση και ξενάγησή τους.