Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Με αφορμή το τέλος της εβδομάδος βιώσιμης κινητικότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Με αφορμή το τέλος της εβδομάδος βιώσιμης κινητικότητας.
Η βιώσιμη πέρασε και πολλά πράγματα γίνανε εντός κυρίως της Κατερίνης αλλά δεν ήταν ασήμαντα και αυτά που γίνανε εκτός πόλης. Συγκεκριμένα με απόλυτη ασφάλεια έγιναν: 17/9 οργανωμένη ποδηλατοβόλτα , με ιππασία και βόλτα σε πλατανόδασος για παιδιά, 10χλμ.

ΠΑΝΤΑ με συνοδεία οχήματος αυτοκινήτου στο τέλος της πορείας, με εθελοντές: πιστοποιημένο διασώστη, φυσικοθεραπεύτρια και νοσοκόμα ! Υπήρχε ακόμα προπορευόμενο ειδικό διπλό ποδήλατο συνοδείας και ηλεκτρικό στο πλάι . Στις 23/9 έγινε παρουσίαση του πρώτου « EXTREME BIKE SERVICE» με δωρεάν απλά μαθήματα επισκευής από εξειδικευμένο ποδηλάτη/ποδηλατά , για όλα τα ποδήλατα των παιδιών που μένουν εκτός Κατερίνης και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση . Σύντομα θα υπάρχουν και άλλα σημεία service, με στόχο να γίνονται κάθε Κυριακή (εκτός πόλης) και σε απόσταση μέχρι 30χλμ ,από την Κατερίνη. Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων προς τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και την ευγενική παραχώρηση του χώρου : από «ειδικό» ιππικό-ποδηλατικό-τουριστικό αναψυκτήριο !




Τέλος για την εβδομάδα βιώσιμης …συνέχεια για την ποδηλατική κινητικότητα και τον ποδηλατικό τουρισμό ! Ακριβώς στο κλείσιμο και μετά την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πραγματοποίησαν την καθιερωμένη Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα (50-100χλμ) στον μυθικό Όλυμπο και στους καταρράκτες του πολυσυζητημένου αυτό το καλοκαίρι , Ορλιά. Λιγότεροι οι Έλληνες επισκέπτες –όπως πάντα- δεκάδες οι ξένοι και κυρίως οι Γερμανοί τουρίστες, όπως πάντα! Η ποδηλατική κινητικότητα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ συνεχίζεται την Κυριακή 1/10 με ποδηλατοβόλτα 99,9χλμ με επιστροφή, Κατερίνη-Νέοι Πόροι. Με ραγδαία την ανάπτυξη του αστικού-υπεραστικού ποδηλατικού τουρισμού και με αφορμή την ποδηλατική βόλτα - εκδρομή που κάνουν οι «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» στα παράλια της Πιερίας , προσκαλούμε όσους ποδηλάτες θέλουν και ΜΠΟΡΟΥΝ (να κάνουν αποστάσεις 50χλ+) να παραβρεθούν και να συμμετέχουν .Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από το fb: πολύχρωμοι ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ