Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ – ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ – ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
Τον διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής (με μητέρα από την Κατερίνη), πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο σε ένα ιδιαίτερο κοντσέρτο, σε μορφή Διάλεξης (Lecture Concert), υποδέχονται τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017», σε συνεργασία με την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης. Το Κοντσέρτο, το οποίο τιτλοφορείται: «ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο (1ος όροφος) του Δήμου Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα Ρεσιτάλ, όπου ο Παύλος Χατζόπουλος, ο οποίος ζει στη Γερμανία, υλοποιώντας μία μοναδική, πρωτοπόρα εργασία του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής, πρώτα εξηγεί τη σημασία και στη συνέχεια παίζει τη μουσική. Με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο, προσφέρει στο ακροατήριό του μια βαθύτερη κατανόηση της μουσικής, προκειμένου η ανταπόκριση των ακροατών του, να διαμορφώνεται ως εξής: «Τώρα μπορώ να καταλάβω τη μουσική!».

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση του Λουθήρου, ο Παύλος Χατζόπουλος, στο συγκεκριμένο Concert Lecture θα παρουσιάσει ρεσιτάλ σε μορφή οδοιπορικού, το οποίο περικλείει τις ιδέες της Μεταρρύθμισης όπως: η αλήθεια, η ελευθερία, η λύτρωση από τις επίγειες θλίψεις, τις ιδεοληψίες και τα πνεύματα του παρελθόντος και εν τέλει η απολύτρωση, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα έργα μεγάλων συνθετών ξεκινώντας από τον Μπάχ (σαν μουσικό μάρτυρα των πεποιθήσεων του Λούθηρου), τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ, και τον Σοπέν, καταλήγοντας στον ιμπρεσιονιστή Ντεμπυσσύ και τον Ραχμάνινοφ.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Παύλος Χατζόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964. Παρακολούθησε τόσο το Γερμανικό όσο και το Ελληνικό σχολείο. Άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των τριών χρόνων κι έκανε την πρώτη του σολιστική εμφάνιση όταν ήταν 10 ετών. Σπούδασε στις Ανώτατες Μουσικές Ακαδημίες της Στουτγκάρδης και του Βούρτζμπουργκ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Μάστερ στη Δεξιοτεχνία για σολίστ. Παρακολούθησε πολλά προγράμματα Μάστερ στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Το 1990 κέρδισε υποτροφία από την Ελληνική Πρεσβεία της Βόννης στη Γερμανία. Επίσης έχει επανειλημμένα παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στην Ασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού (Ρότερνταμ, Ολλανδία) και συχνά δίνει διαλέξεις πάνω στους μουσικούς συμβολισμούς και στη σημασία της μουσικής. Από το 2007 μέχρι το 2011 υπήρξε λέκτορας στην Ακαδημία της Τράπεζας LGT στο Λίχτενστάιν.

Τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» αποτελούν σταθμό της προγραμματισμένης περιοδείας του στην Ελλάδα για το 2017, η οποία περιλαμβάνει επίσης συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Το πρόγραμμα διαρκεί 75 λεπτά και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.