Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης - Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης - Ανακοίνωση-Κάλεσμα
Στις 17 Νοεμβρίου κλείνουν 44 χρόνια από την εξέγερσητων φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων,στο πολυτεχνείο ενάντια στην αμερικανόδουλη δικτατορία.

 
Δικτατορία την οποία επέβαλαν με τη βία και το αίμα,τα τσιράκια τους οι συνταγματάρχες με τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες.

Η δικτατορία, ο φασισμός, είναι η πιο ωμή μορφή εξουσίας της αστικής τάξης, γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και, τη χρησιμοποιούν όταν θέλουν να διασφαλίσουν τη σαπίλα του συστήματος.

Όμως η εξέγερση των φοιτητών, των μαθητών, του λαού δείχνει και τη δύναμη της οργανωμένης πάλης η οποία εξανάγκασε τους δικτάτορες και την αστική τάξη σε έναν ελιγμό, μεταμφιέζοντας το σύστημα σε αστικό φιλελεύθερο για να μην πάρουν τα συνθήματα του πολυτεχνείου σάρκα και οστά!

Το σύνθημα ψωμί - παιδεία - ελευθερία που γράφτηκεμε το αίμα των φοιτητών και του λαού παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσειο λαός οργανωμέναενάντια στηβάρβαρη ταξική πολίτικη η οποία είναι συνώνυμημε τα μνημόνια που ψήφισαν τα αστικά κόμματα.Πολιτική η οποία υπερασπίζεται το σάπιο κεφαλαιοκρατικό σύστημα και στέλνει στον καιάδα τη ζωή των εργαζομένων, του λαού γενικότερα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι πολιτικές των μνημονίων δεν έχουν τέλος. Η ΕΕ θα συνεχίσει την πολιτική επιτήρηση όλων των χωρών μελών με μοναδικό στόχο τη μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς οτι με την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια θα καταργηθούν οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι. Αντιθέτως, αυτοί θα παραμείνουν και θα εκσυγχρονίζονται για να υπηρετούν καλύτερα τα σχέδια του κεφαλαίου, επεκτείνοντας την εργασιακή ζούγκλα, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη φοροληστεία του λαού και, το μπούκωμα του κεφαλαίου με ζεστό κρατικό χρήμα από τον προϋπολογισμό.Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια έγινε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ υπογράφοντας συμφωνίες που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών τον ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών,βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και την ασφάλεια του λαού και της χώρα μας.

Τα κόμματα του κεφαλαίου κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να σβήσουν από τη μνήμη του λαού τα μηνύματα τα του πολυτεχνείου, άλλα και τις αιτίες της κρίσης του καπιταλισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σέρνει το χορό αυτής της προπαγάνδας με στόχο να χειραγωγηθεί ο λαός και να κρύψουν τα βάσανα που δεν θα έχουν τέλος, για όσο η εξουσίαςκαι τα μέσα παραγωγής θα είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας. Ο λαός πρέπει να μην παγιδευτεί άλλα να γυρίσει την πλάτη του στο ιδεολόγημα της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, στις κολοτούμπες, την υποκρισία, το ψέμα, τον αποπροσανατολισμό που προβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι αυτά είναι συνώνυμα με τη σύγχρονη δουλική κοινωνία που οικοδομούν. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί το τέρας της φασιστικής Χ.Α. που τη χρησιμοποιούν ενάντια στο λαό και ανάλογα με τις εξελίξεις όποτε θέλουν την αμολούν και όποτε θέλουν τη μαζεύουν.

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του οικοδομώντας την κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ,που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, μιζέρια και σύμφορα στους λαούς.

Το δίδαγμα του πολυτεχνείου είναι ένα! Ο λαός να τραβήξει το δικό του δρόμο ενάντια στους δυνάστες του, διεκδικώντας τα σύγχρονα αιτήματα των καιρών. Κάτω ο εργασιακός μεσαίωνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.Επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε με αυξήσεις. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Επαναφορά των συντάξεων και των μισθών στα επίπεδα του 2009.Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αποκλειστικά δημόσια σύγχρονη παιδεία για όλο το λαό. Κάτω η φοροληστεία. Έξω οι βάσεις του θανάτου!


Αυτό είναι στις μέρες μας το σύγχρονο μήνυμα του πολυτεχνείου!

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης σας καλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στους Ήρωες του πολυτεχνείου υπενθυμίζοντας το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία στο στέκι στις 16/11 και ώρα 6.30 μμ στο πίσω μέρος του (παλιού Νοσοκομείου).

Γραφείο τύπου Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης