Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σήμερα Τρίτη, 21η Νοεμβρίου 2017 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τα υπ’ αριθ. 36682 & 36683/27-10-2017 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:


1.Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2017.

2. Ώρα 1 0.30΄ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο. Μέσα στον Ιερό Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει σύντομη ομιλία για τη σημασία της εορτής από τον Έφεδρο Αξιωματικό κ.Φαργκάνη Μιχαήλ, Διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και καθηγητή στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου.

3. Ώρα 11.00΄ στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας θα καταθέσουν στεφάνια, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης. Επίσης θα καταθέσουν στεφάνια η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, αντιπροσωπείες των Τραυματιών, Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου και Αντιστασιακές Οργανώσεις. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

4. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017.

Σε ότι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου Κατερίνης και τον καλλωπισμό του χώρου που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ορίζεται ο κ. Νικόλαος Λαμπονίκος.

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ