Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το παλαιότερο έθιμο των Χριστουγέννων στο Δίον

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το παλαιότερο έθιμο των Χριστουγέννων στο Δίον
Ένα από τα παλιότερα έθιμα των Χριστουγέννων αναβίωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά σήμερα 26 Δεκεμβρίου ο Μ.Π.Σ Δίου “Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ”, στην πλατεία του Δίου, την οποία μετέτρεψε σε μια πραγματικά “μαγική” πλατεία.

Περισσότερα από 200 κιλά χοιρινού λίπους, ψήθηκαν σε καζάνια από καταξιωμένους σεφ του Δίου, οι οποίοι μάλιστα ετοίμασαν και “γκουρμέ” τσιγαρίδα συνοδεία με πράσα και μοιράστηκαν στον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς το πρωί την πλατεία.

Χορευτικό του συλλόγου με τη συνοδεία γκάιντας και παραδοσιακής μουσικής μέσα από άψογους χορευτικούς συνδυασμούς κράτησε συντροφιά του παρευρισκόμενους.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τη γεύση της τσιγαρίδας, τα παραδοσιακά ακούσματα της γκάιντας και της ορχήστρας και το άφθονο ντόπιο τσίπουρο ο κόσμος από όλες τις γωνιές της Πιερίας και όχι μόνο ευχαριστήθηκε την αναβίωση του εθίμου της τσιγαρίδας.




Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Αστέριος Καστόρης, ο εκπρόσωπος της Βουλευτού Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Ιωάννης Πούλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσης Φόλιος και Ειρήνη Βακουφτσή, η Τοπική Σύμβουλος Δίου κ. Ελένη Ζησιάδου, η Τοπική Σύμβουλος Πλαταμώνα κ. Χρυσούλα Γκατζά (Σίσσυ), ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δίου πατερ Δημήτριος Κουτσιμάνης, το μέλος Δημοτικής επιχείρησης Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Αθανάσιος Μπατζικώστας, ο πρώην Δήμαρχος Δίου κ. Δημήτριος Καραϊσκος, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας και πολιτευτής με την Ν.Δ κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, ο Διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργείου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Καλαμπάκας, ο Διευθυντής της εφημερίδας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο πρώην Πρόεδρος Λόφου κ. Γεώργιος Ράπτης, ο πολιτευτής με την Ν.Δ κ. Δημήτριος Μπέης, ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ν. Πιερίας κ. Λέφας Γρηγόριος και η Πρόεδρος του συλλόγου Πλατανακίων “Ο ΠΟΝΤΟΣ” κ. Μαριάννα Ναβροζίδου.

Εκτός απο την ηθική συμπαράσταση όλων εσάς, χρειάστηκε και η υλική συμπαράσταση την οποία προσέφεραν απλόχερα και ευχαριστούμε :

Το σφαγείο ΣΤΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗ για την προσφορά του λίπους
Τον Γεώργιο Καρανάτσιο για την προσφορά λίπους
Το Αρτοποιείο ΜΠΑΤΖΙΚΏΣΤΑ
Το Αρτοποιείο ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Τον Κωνσταντίνο Τσακνάκη για την παραχώρηση των καζανιών
Τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής κ. Δημήτριο Κουτσιμάνη για την παραχώρηση καζανιών
Τον Αντώνη Ευαγγέλου για τα πράσα
Τον Θάνο Ζησιάδη για την παραχώρηση των τραπεζιών
Την Άννα Λαφατζή για την προετοιμασία του λίπους
Τον Τάσο Λαπάτση για την παραχώρηση της βιντεοκάμερας
Τον Κώστα Ιωάννου για την κάλυψη του ήχου
Τον Ηλία Καρακίστα για την προσφορά του τσίπουρου
Τον Νικόλαο Λαφατζή για την προσφορά τσίπουρου

Τους ΣΕΦ:

κ. Νικόλαο Λαφατζή
κ. Κωνσταντίνο Κρεμέτη
κ. Γρηγόριο Θεοδώρου

Τους μουσικούς μας:

Μάκη Σαφέτη στην γκάιντα
Βασίλη Ζαβαντία στο τραγούδι
Παναγιώτη Μπόρα στο κλαρίνο
Κώστα Σακκούλα στο αρμόνιο
Νικόλαο Κουτρουλό στο τουμπερλέκι

Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά, όλους εσάς που στηρίξατε την εκδήλωση με την παρουσία σας, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, την χοροδιδάσκαλο κ. Πόπη Κάκαλου- Κουρίτα και εύχεται σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία.

Καλή αντάμωση του χρόνου!!!