Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας για την συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας για την συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Οι Διοικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ν. Πιερίας, επισκέφτηκαν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Τζαμακλή, κ. Σκούφα και κ. Καστόρη στο γραφείο τους, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας αλλά και γενικότερα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περιθάλψεως των συνταξιούχων της χώρας μας.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχιση των δράσεων των δύο Σωματείων, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Μυστρίδη, αλλά και της προθέσεώς τους να αναδείξουν και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις επί των ιατροφαρμακευτικών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας επέδωσαν επιστολή προς τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πιερίας για τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Αποκαταστάσεως στο Νομό μας ενώ ζητήθηκε η συμβολή τους στην έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του από το Υπουργείο Υγείας. Αναλυτικότερα η επιστολή αναφέρει :

Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ν. Πιερίας, επισκέφτηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα του Νοσοκομείου μας αναφορικά με τις θέσεις των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του διαθέσιμου ιατροφαρμακευτικού υλικού. Μεταξύ άλλων, κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κ. Μυστρίδης μας ενημέρωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει στην πόλη μας, και συγκεκριμένα στους χώρους του Νοσοκομείου μας, Κέντρο Αποκατάστασης καθώς η υλικοτεχνική υποδομή και η στελέχωσή του είναι έτοιμα όμως τελούμε εν αναμονή εγκρίσεως της αιτήματός του από το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του.

Κύριοι Βουλευτές,

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερωθείτε πληρέστερα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας για την όλη διαδικασία και τις ενέργειες που ο ίδιος έχει καταβάλει για την άμεση υλοποίηση του Κέντρου Αποκαταστάσεως.

Παρακαλούμε πολύ από τις θέσεις ευθύνης σας να συμβάλλετε στην άμεση έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου Αποκαταστάσεως και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη χρήσης του από τους συμπολίτες μας που χρίζουν ιατρικής αποκαταστάσεως, επιλύοντας με τον τρόπο αυτό πολλά προβλήματά τους και που δεν θα αναγκάζονται να μετακινούνται στις γειτονικές πόλεις καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Πιερίας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Οι Βουλευτές ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Συνταξιούχων ότι ήταν ενήμεροι επί του θέματος αυτού και ήδη έχουν γίνει η απαραίτητες συναντήσεις και συζητήσεις για την άμεση έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη χρήσης του από τους συμπολίτες μας που χρίζουν ιατρικής αποκαταστάσεως.

Κατά τη συνάντηση, οι Διοικήσεις των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ του Νομού μας έθεσαν για μια ακόμη φορά στους Βουλευτές μας το πάγιο αίτημά τους για τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο κέντρο της πόλης μας για την ευκολότερη πρόσβαση των συνταξιούχων για τα έκτακτα περιστατικά αλλά και τη δωρεάν συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Οι Βουλευτές μας δήλωσαν ότι είναι ένα σημαντικό θέμα που σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου μας, έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυσή του και μάλιστα στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Ακολούθησε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που είχαν συζητηθεί και με το Διοικητή του Νοσοκομείου μας έτσι ώστε από κοινού και από τις θέσεις ευθύνης όλων μας να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα : Οι Βουλευτές μας ενημέρωσαν ότι αναφορικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων, μέσα στο 2018 θα προκηρυχθούν προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων και για το Νομό μας ενώ ήδη έχει ψηφιστεί Νόμος για την άμεση κάλυψη της θέσεως αλλά και για τη διασφάλισή της. Ακόμη, στο προσεχές διάστημα θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο μας καινούργιο μηχάνημα αξονικής τομογραφίας έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να διαγνωστούν άμεσα για την πάθησή τους αλλά και να μη χρειαστεί να καταφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια καταβάλλοντας επιπλέον έξοδα. Επίσης, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας γίνεται από ειδικά κονδύλια του Προϋπολογισμού του Κράτους και όχι επιβαρύνοντας και κλονίζοντας περαιτέρω τα ήδη κατακρεουργημένα Ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας κ. Τσιώτσιος Θεόδωρος ευχαρίστησαν του Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας κ. Τζαμακλή, κ. Σκούφα και κ. Καστόρη για τη συνάντηση και την τόσο εποικοδομητική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν.