Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ε.ΠΑ.Μ : Η Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπία της κυβέρνησης προς τους νέους

Ο λόγος για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους από 18 μέχρι 24 ετών που ανακοινώθηκε προ ημερών. “ Επενδύουμε στην ελπίδα” λέει η κυβέρνηση, “ξέχασαν τους νέους” φωνάζει η αντιπολίτευση.

Είναι πολύ εύκολο να δώσει μια δικαιολογία κανείς γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος για τα επιδόματα μέρες γιορτινές. Φράσεις όπως “κοινωνική δικαιοσύνη”, “κοινωνική αλληλεγγύη”, “προσπάθεια στήριξης της νεολαίας” και άλλα πολλά είναι αποπροσανατολιστικά και κρύβοντας την αλήθεια για την σημερινή κατάσταση.

Η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 38,9% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Όμως η ελαστική και η παροδική εργασία καθιστά την πραγματική ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά. Πολλά είναι τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα πλέον να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το λύκειο και οδηγούνται σε πνευματικό μαρασμό ψάχνοντας για μια θέση εργασίας.

Ένας στους τέσσερις αδυνατεί να πληρώσει τα ενοίκια με άμεσες επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία σε αυτό να προσθέσουμε και την υπέρμετρη φορολόγηση που δεν εξαιρεί κανέναν οδηγούνται στην κατάθλιψη, στη νέα μάστιγα των νέων και κυρίως των ανέργων (47%) σχεδόν ένας στους δύο.

Το συγκλονιστικό όμως είναι πως το 75% των ανέργων είναι σε ακραία φτώχεια με στοιχεία του 2015 ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν κάτω του 50%. Με μια απλή αναγωγή καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ένας στους τέσσερις (25%) δεν μπορεί να βρεί το μήνα 180€ ή 200€ αν ζει στην περιφέρεια ή στην Αθήνα αντίστοιχα.

Μπαίνοντας στον όγδοο χρόνο των μνημονίων η Ελληνική κοινωνία υφίσταται μια αναγκαστική εξαθλίωση μια φτωχοποίηση και μια γενοκτονία στο όνομα του χρέους και της δημοκρατίας.

Τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας το μέλλον αυτού του τόπου εξαθλιώνονται φτωχοποιούνται και εξαναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα οι κυβερνώντες και οι κρατούντες την εξουσία δίνουν 20.000.000€ σε 55.000 ανέργους ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών αδιαφορώντας για την ψυχική, την σωματική υγεία και την επιβίωσή τους. Στυγνοί εκβιαστές που επιχειρούν να εντάξουν στο πελατειακό κράτος και στους κομματικούς στρατούς τον ανθό της Πατρίδας μας με «ελεημοσύνες» και νέες υποσχέσεις.

Το Ε.ΠΑ.Μ., όντας η μοναδική Πατριωτική δύναμη στην χώρα καταγγέλλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το επικοινωνιακό παιχνίδι που προσπαθούν να παίξουν πάνω στις πλάτες των παιδιών μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. υπόσχεται και δεσμεύεται να δώσει πραγματική λύση στα δεινά των νέων της Πατρίδας μας μέσα από τους παρακάτω πυλώνες:

Ι) πραγματική στήριξη της οικογένειας και αυτό σημαίνει 300€ το μήνα σε κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια

ΙΙ) πραγματική στήριξη των νέων με την αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και την επαναφορά των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2010

ΙΙΙ) πραγματική στήριξη της οικονομίας με ένα γενναίο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων που θα τονώσει την αγορά εργασίας και θα σπάει τα μονοπωλιακά καρτέλ που κρατούν στα χέρια τους όλες τις αναπτυξιακές υποδομές Δημόσιες και ιδιωτικές

ΙV) τιμωρία των ενόχων που μέσα από “δημοκρατικές” διαδικασίες μας κορόιδεψαν μας έκλεψαν την ελπίδα και την περιουσία και τώρα θέλουν και το αίμα των παιδιών μας. Αυτό δεν είναι μόνο μια κοινωνική ικανοποίηση για όσα μας προκάλεσαν αλλά και ένα νομικοπολιτικό όπλο για την διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου χρέους το οποίο είναι και η πρόφαση όλων των δεινών μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δηλώνει έτοιμο να κάνει πράξη όλα τα παραπάνω καθώς και να εφαρμόσει πολλές άλλες πραγματικές και εφικτές λύσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν την κοινωνία και θα υπηρετούν τον Λαό, φτάνει να φύγουμε από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και από την φυλακή της ΕΕ έχοντας μπροστάρη μια Πατριωτική Δημοκρατική κυβέρνηση.


Αθήνα , 18 Δεκεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.