Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες του, για να υποδεχτεί όλα τα μέλη και τους φίλους του. Για άλλη μια φορά η αίθουσα του, αποδείχτηκε πολύ μικρή για τη δυναμική του Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του.


Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και μέσα σε ένα ζεστό, οικογενειακό κλίμα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, κόψανε για τον ερχομό του νέου έτους την Βασιλόπιτα τους, ανταλλάσσοντας ευχές.

Την εκδήλωση παρουσίασε η έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δώρα Σπυριδοπούλου, η οποία διάβασε ένα απόσπασμα από το επίκαιρο διήγημα του μεγάλου μας Λογοτέχνη, Παύλου Νιρβάνα «Το μοιρασμένο φλουρί».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέτυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Μπογιατζής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά, για την τιμή να παραβρεθεί και να ευλογήσει την κοπή της Βασιλόπιτας. Στην συνέχεια ο π. Μιχαήλ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεωργίου.

Ολόθερμες ευχαριστίες στην βουλεύτρια κ. Μπέτυ Σκούφα, στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, στον εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης Λιακόπουλο Αθανάσιο, στην Αντιδήμαρχο κ. Πιπίτσα Μακρίδου- Παρτσαλίδου και στον πολιτευτή κ. Δ. Μπέη.

Εγκάρδιες Ευχαριστίες προς όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.

Ευχαριστούμε…

Τον Πρόεδρο της Σχολής Γονέων κ. Κ. Κορομπίλη

Τον Έφορο Λογοτεχνίας και Εικαστικών Τεχνών του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κ. Θ. Κόσυβα

Την Εστία Πιερίδων Μουσών.

Την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης «Μ.Ε.Κ.».

Τον Ιστορικό Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Πιερίας « Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ»

Τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».

Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «ΞΑΘΕΡΙ».

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σ. Σταθμού.

Τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Και τα μέλη της χορωδίας του Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του κ. Στυλιανού Πασαγιάννη, ενώ συνόδευσε με την κιθάρα η Όλγα Μπογιατζή.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τους δυο εξαιρετικούς φωτογράφους μας, την κ. Στέλλα Χατζή και τον κ. Απόστολο Μοσχολούρη που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα μας και καλύπτουν φωτογραφικά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς επίσης και όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους.

Το φλουρί, όπως το απαιτεί η παράδοση του Συλλόγου, ήταν ένα αυθεντικό χρυσό κωνσταντινάτο.

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους και του Χρόνου με Υγεία!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστάσιος Μπογιατζής Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου