Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ίδρυση νέου αγροκτηνοτροφικού συλλόγου στην Πιερία.

Ίδρυση νέου αγροκτηνοτροφικού συλλόγου στην Πιερία.
Την Πέμπτη, 11/01/2018 με πρωτοβουλία των αγροτών και κτηνοτρόφων Κατερίνης έγινε συγκέντρωση στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Αγιάννη και ιδρύθηκε αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος με δράση την Πιερία.


Οι συνθήκες της ζωής μας, η κατάσταση στον αγροτικό τομέα, τα οξυμένα προβλήματα που συσσωρεύονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, η ίδια η ανάγκη για επιβίωση είναι οι αιτίες της κίνησης αυτής. Με αυτά ως αφετηρία έγινε πλούσια συζήτηση από αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και εμπλούτισαν τη συζήτηση με προτάσεις για το είδος του συλλόγου που χρειαζόμαστε, τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας αγροτικός σύλλογος για να δικαιώνει την ύπαρξή του.

Στόχος μας είναι ένας σύλλογος που θα έχει δράση όλο το χρόνο, θα είναι το αποκούμπι των αγροτών και θα αγωνίζεται όχι μόνο για τα συνολικά προβλήματα αλλά και για το κάθε μικρό καθημερινό πρόβλημα, μέσα από καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες. Ένας σύλλογος που δε θα βάζει πλάτη να περνάνε από την πίσω πόρτα μέτρα κατευθυνόμενα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκάστοτε κυβερνήσεων που τις υπηρετούν στη χώρα μας. Ένας σύλλογος που μέσα από τη δράση του θα ανοίγει το δρόμο για κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και μαζί με αυτούς να δίνει τη μάχη για να αλλάξει η κατάσταση.

Όποιος αγρότης/ισσα, κτηνοτρόφος ενδιαφέρεται να ενταχθεί ή να ενημερωθεί στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δημητρίου Μιχάλης: 6942411172
Τσακαλάκης Ανέστης: 6971536909
Ανανιάδης Στάθης: 6909936032