Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Το Σάββατο μετά τα Φώτα 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου στη Βόρεια Πιερία.

Κατά τη Θ. Λειτουργία τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Μελετίου Παράσχου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακού φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στη χειροτονία του νέου διακόνου συμπροσευχήθηκε από το Ιερό Βήμα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, ενώ συλλειτούργησαν ή συμπροσευχήθηκαν πολλοί κληρικοί τόσο της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως όσο και από άλλες Ι. Μητροπόλεις. Έψαλε χορός ιεροψαλτών και φοιτητών της Α.Ε.Α.Θ.

Ο Ιερός Ναός ήταν γεμάτος από πλήθος πιστών, συγγενών, φίλων και συμφοιτητών του νέου διακόνου. Παρών και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης.

Ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Θεό για τη μεγάλη δωρεά της ιεροσύνης και επισήμανε ότι από τα παιδικά του χρόνια αγάπησε τον Χριστό.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, παίρνοντας αφορμή από την παραπάνω επισήμανση, τόνισε ότι την αγάπη προς τον Χριστό δεν τη δείχνει το παρελθόν, αλλά την αποδεικνύει το μέλλον. Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι από την άσκηση της διακονίας και αργότερα της ιεροσύνης θα αποδειχθεί πόσο βαθειά και δυνατή είναι η αγάπη, όπως φαίνεται από τον διάλογο του Χριστού με τον Πέτρο: «Σίμων, ... αγαπάς με; Ποίμαινε τα πρόβατά μου». Δηλαδή, το λειτουργικό και ποιμαντικό έργο του κληρικού αποτελεί την απόδειξη της αγάπης του προς τον Χριστό, κατέληξε ο Μητροπολίτης Κίτρους.