Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, τελέστηκε η Θ. Λειτουργία στα πλαίσια του εβδομαδιαίου μαθήματος «Ιερές Ακολουθίες», που αποτελεί κοινό μάθημα όλων των εξαμήνων τόσο του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών όσο και του Προγράμματος Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

Μετά τη Θ. Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Κοπή Βασιλόπιττας, μέσα σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών και φοιτητριών.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος απηύθυνε εόρτιες ευχές για το Νέο Έτος, προτρέποντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθειά τους ενόψει της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου.

Στη συνέχεια στην Ακαδημία προσήλθε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Πέτρο Γκόλια, στα πλαίσια επίσκεψης γνωριμίας. Τον ανώτατο αξιωματούχο υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους της Ακαδημίας ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Ακαδημίας, οι Διευθυντές Σπουδών και Καθηγητές της Ακαδημίας.