Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακίδης Γιώργος - Προ ημερησίας ερωτήσεις στο Δ.Σ. Κατερίνης 14-2-2018

Κυριακίδης Γιώργος - Προ ημερησίας ερωτήσεις στο Δ.Σ. Κατερίνης 14-2-2018
Τους τελευταίους μήνες ήμαστε όλοι μάρτυρες της απίστευτης κατάστασης που επικρατεί στην Τοπική Κοινότητα της Καλλιθέας. Ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο ότι διαγράφηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας ο Πρόεδρος κ. Κήπου Ευάγγελος και ...


τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος πλέον ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης από το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου ο κ. Πολυχρόνης Κων/νος. Ακολούθησαν οι ανεξαρτητοποιήσεις άλλων δύο τοπικών συμβούλων της πλειοψηφίας στην παραπάνω κοινότητα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να υπάρχουν σήμερα δύο Πρόεδροι στην Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας, ο ένας στο ισόγειο και ο άλλος στον πρώτο όροφο και στις επίμονες ερωτήσεις των συνδημοτών μας να μην μπορούμε να απαντήσουμε με εγκυρότητα.

Υπογραμμίζοντας το τραγελαφικό της κατάστασης, θα ήθελα να ενημερώσετε επίσημα το Δ.Σ. και τους δημότες, ποιος από τους δύο εκτελεί σήμερα χρέη Προέδρου στην Τοπική Κοινότητα και για ποιο λόγο δεν αποκαθίσταται η νομιμότητα και η τάξη. Επίσης παρακαλώ να μας ενημερώσετε ποια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε και φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατερίνης


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Δημοτικής Επιχείρησης «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», σύμφωνα με τον Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ Α' 112) η υποχρέωση ανάρτησης στο Διαύγεια καταλαμβάνει και τις πράξεις (όπως απαριθμούνται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου) που εκδίδουν τα όργανα των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α Α' και Β' βαθμού.

Γιατί λοιπόν δεν γινότανε ανάρτηση των αποφάσεων, στην Δημοτική Επιχείρηση «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» έως και τον Μάϊο του 2017. Γιατί δεν γινότανε ανάρτηση των προϋπολογισμών, απολογισμών, ισολογισμών, πράξεων ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, αποφάσεων έγκρισης δαπάνης και οριστικοποίησης των πληρωμών με το ακριβές ποσό πληρωμής για κάθε επιμέρους δαπάνη κλπ όπως επιβάλει ο σχετικός Νόμος. Πώς γινότανε οι πληρωμές από την εταιρεία χρηματικών ενταλμάτων που δεν είχανε αναρτηθεί στο Διαύγεια.

Επίσης για ποιο λόγο δεν είχε ενταχθεί η παραπάνω Δημοτική Επιχείρηση στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (σχετικά με τις αμοιβές υπαλλήλων και αιρετών).

Οι δημότες του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα του Κορινού περιμένουν με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ