Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Κοπή πίτας 2018 Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης.

Κοπή πίτας 2018 Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 04/02/2018 με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, στη νέα αίθουσα του ισογείου κτιρίου της ΜΕΚ.






Παρόντες ήταν εκτός από μέλη του συλλόγου μας διάφοροι προσκεκλημένοι, πολλοί φίλοι αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα του νομού μας.

Μετά την ευλογία του πατέρα Ιωακείμ ακολούθησαν ένας μικρός χαιρετισμός του Προέδρου κ. Καραλέκα Γεώργιου, η κοπή της πίτας και το μοίρασμα των μικρών κομματιών στα μέλη των μικρών και μεγάλων χορευτικών τμημάτων, χορωδίας και ρομποτικής. Το φλουριά βρήκαν ο κ. Φυδάνογλου Βασίλειος, ο οποίος κέρδισε ένα κιβώτιο με κρασιά Παπαγιαννούλη, το μέλος του ΔΣ κ. Μπάτσιου Μαρία η οποία κέρδισε μια δωροεπιταγή 20€ από το ΕΝΤΥΠΟ και στην μεγάλη πίτα το φλουρί βρήκε ο κ. Καρράς Νικόλαος και κέρδισε ένα σετ τσαγιού. Όλα τα δώρα ήταν χορηγία της ΜΕΚ.

Επίσης εκφράστηκαν και τα ευχαριστήριά μας σε όλους εκείνους που εθελοντικά υποστήριξαν την εκδήλωση των Προδρομιτών, τους αγαπητούς Προδρομίτες, που χωρίς την επιβλητική και όμορφη παρουσία τους δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το γνωστό κι αγαπημένο τούτο έθιμο των απανταχού Καταφυγιωτών, με την απονομή των επαίνων. Λίγο πριν την λήξη της όμορφης αυτής βραδιάς βραβεύθηκαν οι αριστούχοι Καταφυγιώτες αλλά και μέλη του συλλόγου μαθητές όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου με ένα πολύ χρήσιμο δώρο: ένα δίσκο αποθήκευσης δεδομένων τσέπης, το λεγόμενο «στικάκι» αλλά και χρηματικό έπαθλο για τους πρώτους των πρώτων.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος, ως αντιπρόσωπος του δημάρχου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καταφυγίου κ Τζέλλας Ιωάννης, η πρόεδρος της φιλόπτωχου Καταφυγιωτών κ. Τσιαφύλι Κλαυδία, η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Καταφυγίου κα. Γκρίτζα Μαρία, η πρόεδρος της Θρακικής εστίας Πιερίας. Κα. Σωτηριάδου Μαρία, καθώς και αντιπρόσωποι βουλευτών ν. Πιερίας.

Το ΔΣ της Μορφωτικής Ένωσης Κατφυγιωτών ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν σ αυτή την όμορφη εκδήλωση κι εύχεται σ όλους καλή και δημιουργική η νέα χρονιά.