Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Απαντητική επιστολή ΔΑΚΕ ΠΕ Πιερίας σε κ.Τόνα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε γενικότερα στους φίλους της ΔΑΚΕ ότι στις εκάστοτε εκλογές είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός η μυστικότητα της ψήφος. 


Πέραν αυτού πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πρόσωπα κατέρχονται σε εκλογικές διαδικασίες παντός τύπου , διεκδικώντας την ψήφο των συναδέλφων δια ζώσης και όχι δι΄αντιπροσώπων προβάλλοντας κυρίως την προσωπική τους δυναμική και το δικό τους σύνολο ικανοτήτων-δεξιοτήτων . Στην προκειμένη περίπτωση δεν δεχόμαστε ως ΔΑΚΕ ότι η ψήφος έμπειρων εκπαιδευτικών – διευθυντών σχολείων, με αντικειμενική κρίση και παιδεία, να μπορεί να επηρεάζεται από παρασκηνιακούς παράγοντες και κακόβουλους μηχανισμούς που προσχηματικά κάνεις αναφέρει και εφευρίσκει προκειμένου να καλύψει δικά τους κενά και αδυναμίες!

Σε απάντηση, επισημαίνουμε τα εξής: Η αγωνιστικότητα του καθένα μας και η διάρκεια αυτής, κρίνεται και εκτιμάται όχι από εμάς τους ίδιους , αλλά από εκείνους για τους οποίους υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε.

Είναι γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αρχές και αξίες με τις οποίες πορεύεται στη ζωή, τις οποίες και ασφαλώς υπερασπίζεται, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αυτές είναι γενικότερα αποδεκτές από τους συνανθρώπους του.

Η ΔΑΚΕ είναι παράταξη που βασίζεται στις δικές της διαχρονικές αρχές και αξίες. Για να υπηρετηθεί από κάποιον πρέπει αυτός να τις αποδέχεται και να τις υπηρετεί , ώστε αυτή η παράταξη να επιτυγχάνει τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και γίνεται καθημερινά αποδεκτή από όλο και μεγαλύτερη πλειοψηφία συναδέλφων λόγω της συνέπειας των λόγων της και των δράσεών της.

‘Όποιος λοιπόν επεδίωξε , επιδιώκει ή θα επιδιώξει να εμπλακεί με τη ΔΑΚΕ, όχι για να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της, αλλά για να αποκομίσει ίδιον όφελος, τότε θα πρέπει να γνωρίζει , αφενός μεν ότι αυτό δε είναι έντιμο αφετέρου δε ότι το πιθανότερο είναι να γίνει αντιληπτή η υστεροβουλία του και ως εκ τούτου, η προσπάθεια εκμετάλλευσης της παράταξης θα πέσει στο κενό.

Να τονίσουμε ότι στη ΔΑΚΕ παραμένουν αυτοί που την αγαπούν, την υπηρετούν πραγματικά και συμβάλλουν με την παρουσία τους στην καλύτερη λειτουργία της και όχι όσοι δημιουργούν προβλήματα και εντάσεις, όταν νομίζουν ότι θίγονται τα ατομικά τους συμφέροντα.

Το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ δέχεται λοιπόν την απόφαση αποχώρησης του κ. Τόνα από μέλος της ΔΑΚΕ,ελπίζοντας να πετυχαίνει από εδώ και πέρα τους προσωπικούς του στόχους στηριζόμενος στις δικές του αρχές , αξίες και δυνάμεις.



Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας 
Τσιαμπέρας Νικόλαος Κατιμερτζή Μαγδαληνή 



*Εδώ η επιστολή του κ. Σωτήρη Τόνα: https://pierikialithia.blogspot.gr/2018/02/blog-post_516.html