Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΕΛΜΕ Πιερίας - Διαμαρτυρία για το δρόμο Βρύας-Ρητίνης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Συμφωνεί και προσυπογράφει το κείμενο διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής.
Το θέμα αυτό αφορά και εμάς. Καθημερινά μετακινούνται μαθητές μας και συνάδελφοι μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι, παρά τις υποσχέσεις, εδώ και έξι (6) χρόνια εξακολουθεί να παραμένει κλειστός ο δρόμος στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης του Δήμου Κατερίνης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από παρακαμπτήριο χωματόδρομο, ο οποίος είναι σε τραγική κατάσταση με καθιζήσεις και σαμαράκια, που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο. Ένας κατ’ ευφημισμό δρόμος, ο οποίος δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις και λειτουργεί με φανάρι που πολλές φορές είναι χαλασμένο, με αποτέλεσμα, όταν τα οχήματα συναντιούνται να κινδυνεύουν να βρεθούν στα χαντάκια δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τον δρόμο αυτό χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες μαθητές, οι οποίοι μετακινούνται με λεωφορεία είτε προς το Γυμνάσιο Ρητίνης, είτε προς το Λύκειο Κάτω Μηλιάς, είτε προς τα δύο ΕΠΑ.Λ. της πόλης της Κατερίνης, αλλά και δεκάδες εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές) που μετακινούνται με τα επιβατικά τους οχήματα με κίνδυνο της ζωής τους στα σχολεία της Ρητίνης και του Ελατοχωρίου.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίζεται για χρόνια τώρα και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ζητάμε το αυτονόητο:

την άμεση επισκευή του κατεστραμμένου τμήματος του δρόμου
Διαφορετικά, όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε πολίτες Β κατηγορίας.