Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ομιλία στην Κατερίνη με θέμα «Μακεδονία προμαχώνας της Ελλάδος».

Προσκεκλημένη ομιλήτρια αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα του ορθόδοξου ιεραποστολικού συλλόγου «Κυριακή», στις 6.30 μ.μ. η Θεολόγος και Φιλόλογος κα Ευδοξία Αυγουστίνου από την Φλώρινα, η οποία θα μιλήσει με θέμα «Μακεδονία προμαχώνας της Ελλάδος».

Μεταξύ άλλων η κα Αυγουστίνου θα αναφερθεί στον πανάρχαιο θεσμό της οικογένειας, ο οποίος πάντοτε στάθηκε ο συντηρητής του ελληνικού ήθους. Την ανάγκη να καλλιεργήσει και σήμερα η ελληνική οικογένεια, στην τόσο κρίσιμη για τον Ελληνισμό στιγμή, στις ψυχές των παιδιών υγιές εθνικό φρόνημα, να εμφυσήσει πίστη σε διαχρονικές και υπερχρονικές αξίες, να σμιλέψει φρόνημα ελληνικό, ώστε να μη βρίσκει χώρο στην ψυχή των παιδιών ο γραικυλισμός και ο ραγιαδισμός.

Θα αναφερθεί με ιστορικά στοιχεία στην αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας που είναι αυταπόδεικτη και η οποία αποτελούσε ανέκαθεν το προς Βορρά προπύργιο της άμυνας του Ελληνισμού.

Η κα. Αυγουστίνου Ευδοξία είναι φιλόλογος και θεολόγος. Κατάγεται από τη Φλώρινα και υπηρετεί ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Γρεβενών.

Στην πόλη αυτή δραστηριοποιείται σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά.

Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μέλος της συνοδικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτιστική ταυτότητα.

Αίθουσα Κυριακή, Ειρήνης Β΄ πάροδος 2 (δίπλα στην τράπεζα Ταχυδρ. Ταμιευτήριο)