Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας για τις αποσπάσεις αστυνομικών σε νησιά

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης και της δυσφορίας των συναδέλφων που έχουν αποσπασθεί στην Χίο, στην Λέσβο και στον Έβρο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 


Συγκεκριμένα τα παράπονα οφείλονται στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας που έχουν αποσπασθεί από 14/02/2018 στον Ν.Έβρου και νωρίτερα σε νησιά, είχαν λάβει μια μικρή προκαταβολή η οποία δεν επαρκεί για οδοιπορικά και έξοδα διαμονής, ενώ οι συνάδελφοι που αποσπάσθηκαν από 01/03/2018 στα νησιά δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ως προκαταβολή με συνέπεια να επιβαρυνθούν οι ίδιοι για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τους και να μην μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο της διαμονής τους κινδυνεύοντας ακόμη να μείνουν στον δρόμο.

Ήδη η Ένωση μας έχει ενοχλήσει αρκετές φορές την Δ.Α. Πιερίας, της οποίας η παγία είναι μηδενική, καθώς και την Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια σοβαρή μέριμνα ώστε να εφαρμοστούν τα αυτονόητα (κάλυψη διαμονής και διατροφής)

Η πολιτεία δυστυχώς δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πόρους για τους όλους αυτούς τους αστυνομικούς που βάζουν πλάτη στο μεταναστευτικό πρόβλημα καταρρακώνοντας και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια τους. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να χορηγηθούν οι πραγματικές αποζημιώσεις και όχι ψυχούλα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζει και τα συμμερίζεται η ηγεσία μας, πλην όμως, μέχρι στιγμής δε διαπιστώθηκε κάποια μέριμνα, ώστε τα φαινόμενα αυτά, να πάψουν να υφίστανται.

Δηλώνουμε ότι αν συνεχιστεί η κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους μας θα ασκήσουμε όλα νόμιμα μέσα και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε δωρεάν για την πολιτεία μετακίνηση.

Για το Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ: 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Α.Σ.Υ. Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ