Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Απών ο δήμος Δίου-Ολύμπου από το συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη.

Μικρότερη των περιστάσεων για μία ακόμη φορά η δημοτική μας αρχή. Στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συμμετοχή στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας 26-3, 27-3, 28-3-2018, ο δήμος μας δηλώνει ΑΠΩΝ. 


Στις προτάσεις που συγκέντρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο από όλους τους φορείς της Πιερίας, λείπουν αυτές του δήμου μας. Ο μόνος φορέας από την Πιερία που δεν απέστειλε προτάσεις είναι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου.

Για τους διοικούντες, είτε το θέμα της ανάπτυξης για το δήμο μας έχει λυθεί, είτε η έμπνευση εξαντλήθηκε στην ανάπλαση της Οδού Αγ. Νικολάου στο Λιτόχωρο και στα επιδοτούμενα καλοκαιρινά δρομολόγια των λεωφορείων, είτε για κάποιο άγνωστο λόγο, αναπτυξιακές προτάσεις δεν έγιναν ποτέ.

Υπάρχει βέβαια και η οδηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως κανένα από τα αιρετά μέλη της δεν πρέπει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως για αυτό και ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος δήμαρχος κ. Δημόπουλος, πιστός στις κομματικές προσταγές, απέχει από τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Δημοτική αρχή όμως δεν είναι μόνος ο Δήμαρχος. Είναι και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Λάππας , αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Άραγε γνωρίζουν όλοι αυτοί για την ηχηρή απουσία του δήμου μας από το αναπτυξιακό συνέδριο; Μήπως έχουν συναποφασίσει για αυτό; Όποια και να είναι η απάντηση, η ανυπαρξία από το συνέδριο, τους βαραίνει όλους.

Ως επιστέγασμα του εμπαιγμού από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του προς όλους τους συνδημότες μας είναι η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας την ερχόμενη Τετάρτη 28/03/18. Εμπαιγμός διότι την Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κ. Μακεδονίας στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός από τον Πρωθυπουργό, πλήθος φορέων και αιρετών.

Εννοείται πως υπάρχουν προτάσεις για την ανάπτυξη στο δήμο μας, εννοείται πως οι διοικούντες έπρεπε να τις θέσουν υπόψη του συνεδρίου, εννοείται πως έπρεπε να ορισθεί άλλη ημέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς , τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους δημότες του δήμου Δίου – Ολύμπου.


Η Συντονιστική Επιτροπή της δημοτικής παράταξης Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.