Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών στο Λιτόχωρο Πιερίας. (ΒΙΝΤΕΟ-ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

Με θέα το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο ορκίστηκαν στις 30 Μαρτίου στο Λιτόχωρο Πιερίας οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2018 Β'ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο "Μπαλανίκα".
Πλήθος κόσμου, κυρίως συγγενείς των νεοσυλλέκτων είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς -αρκετοί από την προηγούμενη ημέρα- το όμορφο Λιτόχωρο περιμένοντας να δουν τα παιδιά τους να ορκίζονται να φυλάττουν πίστη εις την Πατρίδα.

Από εδώ και πέρα κάθε δυο μήνες αυτή θα είναι η εικόνα που θα παρουσιάζει το Λιτόχωρο Πιερίας, με νεοσυλλέκτους και τους γονείς και συγγενείς τους να προετοιμάζονται για την τελετή ορκωμοσίας.

Από την μία ενισχύονται οι τοπικές οικονομίες με την επίσκεψη εκατοντάδων συγγενών νεοσυλλέκτων, από την άλλη επιβαρύνονται οι μονάδες με τελετές, παρελάσεις, γραφειοκρατικές υπηρεσίες και ότι έχει να κάνει με την υποδοχή των νεοσυλλέκτων και την ορκωμοσία τους, με τον κίνδυνο να υποβιβαστεί το έργο τους.

Ο καιρός θα δείξει αν ήταν σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα κέντρα εκπαίδευσης και να αναθέσει όλο το βάρος στις μονάδες.

Ήταν όμως μια γιορτή τόσο για την πόλη του Λιτοχώρου, αλλά και για το στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου. Όλα κύλησαν άψογα, η οργάνωση ήταν τέλεια, το πρόγραμμα ακολουθήθηκε κατά γράμμα και οι πολίτες που βρέθηκαν στην τελετή έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από την τελετή όσο και από την φιλοξενία.

Παρών στην ορκωμοσία ήταν ο Υποστράτηγος Ρώσσης Σπυρίδων Διοικητής ΧΧ ΤΘΜ και ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχος Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής και πολλοί ακόμα επίσημοι.

Διεξάχθηκαν τρεις διαφορετικές ορκωμοσίες, μία για τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους οπλίτες , μια για τους μουσουλμάνους οπλίτες που ορκίστηκαν στο κοράνι και μια για τους άθεους οπλίτες (δυο στον αριθμό).

Μετά την ορκωμοσία ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων και στην συνέχεια προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές στους στρατιώτες πλέον, τους γονείς και συγγενείς τους.

Δείτε σε βίντεο την τελετή ορκωμοσίας, την ομιλία του Διοικητή της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχου Ζαχαρία Ζαχαρόπουλου, καθώς και την παρέλαση των νεοσυλλέκτων.

*Η ομιλία του Υποστράτηγου Ρώσση Σπυρίδων Διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ θα μεταδοθεί αργότερα.