Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης στο ΚΕΣΥΠ Πιερίας

Οι εκπαιδευόμενοι/ες του Β΄κύκλου με την Συμβούλου Σταδιοδρομίας Μαρία Σαρρή επισκέφθηκαν το ΚΕΣΥΠ Πιερίας (28/03) και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ΚΕΣΥΠ Χαράλαμπο Αργυρόπουλο για το φορέα και τις υπηρεσίες του,

το εκπαιδευτικό σύστημα, τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις διεξόδους μετά το γυμνάσιο.

Ο σύμβουλος Χ.Αργυρόπουλος παρουσίασε το Γενικό Λύκειο (Γ.Ε.Λ.), το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), την Επαγγελματική Σχολή (Ε.Π.Α.Σ.) και το Ι.Ε.Κ., ενημερώνοντας για τις προϋποθέσεις φοίτησης, τη διάρκεια σπουδών και τους τίτλους που χορηγούνται.

Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενοι/ες συμπλήρωσαν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που στηρίζεται στην θεωρία του HOLLAND, με χρήση Η/Υ. Η επίσκεψη έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία ο σύμβουλος Χ.Αργυρόπουλος απάντησε σε ερωτήματα και απορίες, ενώ οι συμμετέχοντες, εκπαιδευόμενοι/ες και η σύμβουλος σταδιοδρομίας ΣΔΕ Κατερίνης Μ.Σαρρή τον ευχαρίστησαν για την ενημέρωση και τη δυνατότητα διάδρασης.

Το ΚΕΣΥΠ παρέχει καθημερινά δωρεάν τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μαθητές και γονείς σε θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Είναι ο επίσημος φορέας ενημέρωσης και συμβουλευτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.