Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, που εκτελούνται μεθοδικά και συστηματικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, δημιουργούν ικανοποιητικές συνθήκες μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, ενώ συμβάλλουν στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.


Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργεία του Δήμου Κατερίνης εκτελούν καθημερινά, με όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν (σκαπτικά, φορτωτή, ισοπεδωτές, φορτηγά), καθώς και με μισθωμένα μηχανήματα, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, εργασίες συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας. Την τρέχουσα περίοδο, οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν, στην συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά αγρότες - κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, σε συνεργασία με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα, την τόνωση της αγροτικής οικονομίας του Δήμου μας καταγράφουμε τα προβλήματα, ιεραρχούμε και παρεμβαίνουμε άμεσα, δίνοντας λύσεις στον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής».

Παρών στις παρεμβάσεις ο πρόεδρος της Δ.Κ. Καλλιθέας Κων/νος Πολυχρόνης, ο οποίος όπως τονίζει: «Οι παρεμβάσεις διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους. Αναβαθμίζοντας τις συνθήκες δραστηριότητας των αγροτών μας, στηρίζουμε έμπρακτα την παραγωγή και την αγροτική ανάπτυξη».





Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
19-04-2018