Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Οφειλόμενη απάντηση στην από 15/5/18 καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στα S/M Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του προαναφερθέντος σωματείου καταγγέλλει το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’. Πριν δύο χρόνια επειδή πραγματοποιούσαμε περιοδείες στα καταστήματα του Καρυπίδη, για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και την υπογραφή ΚΣΣΕ και, τους χαλούσαμε το συναινετικό κλίμα με την εργοδοσία.

Τώρα, καθοδηγουμένη από την εγκάθετη διοίκηση του ΕΚΚ επειδή δήθεν κάναμε κατάληψη της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Και μη χειρότερα..

Αλήθεια, δε γνωρίζουν οτι η εφορευτική επιτροπή παρέτεινε τις εκλογές για την ερχόμενη Κυριακή και οτι οι κάλπες έπρεπε να ασφαλιστούν σε χώρο του ΕΚΚ; Δεν τους είπαν οι καθοδηγητές τους οτι η αίθουσα σφραγίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας; Άλλωστε η πρόεδρος του εν λόγω σωματείου μαζί με την υπόλοιπη κουστωδία της διοίκησης του ΕΚΚ ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών μας. Ας υποδείκνυαν στην εφορευτική επιτροπή έναν άλλον χώρο για να φυλαχτούν οι κάλπες, εφόσον μάλιστα είχαν προγραμματισμένη σύσκεψη, όπως λένε.. Δεν γνώριζαν οτι αίθουσα που φυλάσσεται εκλογικό υλικό (κάλπες, κλπ), ανοίγει μόνο με ευθύνη του προεδρεύοντος της Εφορευτικής Επιτροπής; Δεν σας παρεξηγούμε όμως, διότι ομοίως με τους καθοδηγητές σας, είστε βουτηγμένοι στη νοθεία και τα ψέματα.

Μας κουνάει το δάχτυλο ποιος; Η διοίκηση ενός σωματείου που για χρόνια ολόκληρα υπήρξε το δεκανίκι των διαδοχικών αφεντικών μέσα στο χώρο δουλειάς. Μια διοίκηση που αντί να οργανώνει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα S/M Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης), συμμετείχε σε κοινωνικούς διαλόγους πίσω από κλειστές πόρτες, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους και οδηγώντας τους τελικά στο να χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και να υπογράψουν νέα σύμβαση με βλαπτικούς όρους.

Αυτές είναι οι κυρίες της Διοίκησης που ευθαρσώς βγήκανε να καταγγείλουνε το Σ.Ι.Υ.Ν.Π.. Οι εργαζόμενοι σας παίρνουν χαμπάρι για το ρόλο που παίζεται στο εργατικό κίνημα της Πιερίας. Την απάντηση θα την πάρετε και αυτήν την Κυριακή όπου οι εργαζόμενοι θα δυναμώσουν το Σ.Ι.Υ.Ν.Π για να παλέψουμε από καλύτερη θέση υπερασπίζοντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις που μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα.

Σας υπενθυμίζουμε με όλους τους τρόπους οτι τα μέλη του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, δεν θα επιτρέψουν σε κανένα τσιράκι του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και των αφεντικών τους, να σταθούν εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του Ν. Πιερίας. Απορρίπτουμε την κατάπτυστη καταγγελία τους ως προβοκάτσια. Τα κολπάκια τους και οι τρομοκρατικές τους μέθοδοι δεν περνάνε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.