Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Θεματική Εβδομάδα που έχει καθιερωθεί στα Γυμνάσια προσκλήθηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης δύο πολύ δραστήριοι και αξιόλογοι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας.

Συγκεκριμένα, για την ενότητα που αφορούσε τη διατροφή, το σχολείο μας επισκέφτηκαν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης « Παναγία Σουμελά » και ο Σύλλογος Κρητών νομού Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ». Και οι δύο Σύλλογοι μας ετοίμασαν και μας παρουσίασαν εδέσματα της ποντιακής και της κρητικής κουζίνας αντίστοιχα, τα οποία ενθουσίασαν με τη γεύση τους όλους όσοι τα γεύτηκαν, μικρούς και …μεγάλους. Παράλληλα ακούσαμε τραγούδια του Πόντου και της Κρήτης, ενώ μέλη του κρητικού Συλλόγου χόρεψαν μαζί με μαθητές και καθηγητές παραδοσιακούς χορούς της Μεγαλονήσου.

Ουσιαστική και τιμητική για το σχολείο μας ήταν η παρουσία και συμμετοχή στην όλη εκδήλωση του προέδρου του Συλλόγου Κρητών, κ.Κων/νου Μανιουδάκη.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους προέδρους των δύο Συλλόγων, κ. Μανιουδάκη και κ. Κασιμίδη, αλλά και τα μέλη τους, για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας να γνωρίσουν οι μαθητές μας δύο είδη παραδοσιακής διατροφής που ανάγονται στα αρχαία χρόνια και είναι γνωστά ακόμη και σήμερα για την ποιότητα και τη αξία τους.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ