Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

«Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή...

που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.


Κατά τον φετινό εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
  • Γενικός Σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από ώρα 08.00΄ μέχρι τη δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης, σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ομιλίες – εκδηλώσεις σε όλα τα Σχολεία της Περιφέρειας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.