Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

20 ή 25; Ποια απ’ τις δύο να διαλέξω;

Και οι δύο έχουν τη δροσιά της νιότης. Φαίνονται μικρές ... είναι όμως μεγάλες. Δε χρειάζεται να διαλέξεις. Μπορείς να τις πάρεις και τις δύο. Ο λόγος για τις δύο μεγάλες συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τις οποίες κλείνει εμφατικά η φετινή σχολική χρονιά.

Το βράδυ της 20ης Ιουνίου στις 8:30 στο ανοιχτό αμφιθέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε στους «Μουσικούς δρόμους της Μακεδονίας». Παράλληλα, μαζί με την Άτρακτο, θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι αφιερωμένο στις «Εσωτερικές διαδρομές μαθητών και γονέων για την Πρόληψη των εξαρτήσεων».

Θα αφήσουμε τα λόγια και τις νότες του συνόλου παραδοσιακής μουσικής και της χορωδίας του σχολείου να πλημμυρίσουν τον αέρα της πόλης και να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης.

Αν δεν σας φτάσει αυτό ... έχουμε κι άλλο. Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, και πάλι στο ανοιχτό αμφιθέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, το σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής και η χορωδία του σχολείου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη και το έντεχνο κρητικό τραγούδι.

Απ’ του Ολύμπου την κορφή θωρώ τον Ψηλορείτη
και στέλνω χαιρετίσματα σ’ ολόκληρη την Κρήτη


Τους μαθητές του σχολείου, θα συνοδέψει με τη λύρα του ο Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής Γιώργος Σφακιανάκης.

Σας περιμένουμε να υποδεχτούμε μαζί το φετινό καλοκαίρι με τους ήχους, τις μελωδίες και τα χρώματα των συνόλων έκφρασης και δημιουργίας του σχολείου μας.

Γιώργος Βαρδακώστας
Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης