Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Με τη δεδηλωμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά με την καθοδήγηση και τη σύμφωνη γνώμη Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, η δωσιλογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρίζει το όνομα «Μακεδονία» στο προτεκτοράτο των Σκοπίων...

αναγνωρίζοντας την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» και ουσιαστικά «μακεδονικού έθνους» σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, οδηγώντας τη χώρα σε μια νέα εθνική ήττα και στο κατώφλι μιας νέας εθνικής περιπέτειας. Ενώ παράλληλα, τα βουλευτικά της ανδρείκελα ψηφίζουν στη βουλή και 4ο Μνημόνιο με τη μορφή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, παραδίδοντας τη χώρα οριστικά στους ξένους δανειστές και την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση.

Μετά από τις λαϊκές αντιδράσεις και την πρόθεση του κόσμου να διαδηλώσει την αντίθεσή του στις συμφωνίες Τσίπρα - Ζάεφ, η «κυβέρνηση» των δωσιλόγων κρατεί «σιγή ιχθύος» για τον τόπο και το χρόνο της υπογραφής της συμφωνίας, διοχετεύοντας παραπλανητικές πληροφορίες και παίζοντας «κρυφτούλι» με το λαό! Η πρωτοφανής αυτή τακτική για πρωθυπουργικό περιβάλλον, δείχνει ότι όση αλαζονεία ή αίσθηση ατιμωρησίας και αν εμφανίζουν, στην πραγματικότητα φοβούνται την οργή του λαού γιατί γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους είναι εγκληματικές, παράνομες και ποινικά κολάσιμες.

Οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Περιφέρεια Ηπείρου του ΕΠΑΜ, καλούν τα μέλη και τους φίλους τους όπως και κάθε πατριώτη της χώρας μας, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς της Μακεδονίας. Είτε στις Πρέσπες, είτε οπουδήποτε αλλού καταλήξει το κρυφτούλι του πρωθυπουργού με το λαό του.

Η υπεράσπιση της πατρίδας με οποιονδήποτε τρόπο και η αποτροπή των σχεδίων διαμελισμού της, είναι καθήκον όλων μας.


14/6/2018
ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Περιφέρειες: Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου.




*Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το νέο 4ο Μνημόνιο
• 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Νέα σειρά σχεδίων τροποποιημένων συμβάσεων υπογράφει η κυβέρνηση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), προκειμένου να συνεχιστεί και να βαθύνει το μνημονιακό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της πατρίδας μας.

Το σχέδιο της πρώτης στη σειρά νέας τροποποιημένης δανειακής σύμβασης που πρόκειται να υπογραφεί, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και πρόκειται να κυρωθεί εντός της εβδομάδος από την Βουλή. Έχει δε ως αντικείμενο την ενσωμάτωση στα αντισυμβαλλόμενα μέρη και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ή «υπερταμείο»).

Με βάση το νέο «τέταρτο μνημόνιο» η ΕΕΣΥΠ θα μπορεί να δανειστεί αυτοτελώς από τον ΕΜΣ με άμεση υποθήκη του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων και χωρίς να χρειάζεται η κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε καν «σχεδίου» δανειακής σύμβασης! Ταυτόχρονα η ΕΕΣΥΠ εγγυάται στον ΕΜΣ την έγκαιρη εκπλήρωση για το σύνολο του χρέους. Αν δηλαδή, για οιονδήποτε λόγο το ελληνικό κράτος δεν μπορέσει να δανειστεί για να πληρώσει τον ΕΜΣ, τότε υπόχρεη να τον πληρώσει είναι η ΕΕΣΥΠ με εκποίηση ή εκχώρηση περιουσιακών της στοιχείων ύψους έως και 25 δις ευρώ!

Αλήθεια, πόσα εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από τις ως τα τώρα «προνομιακές» εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων; Και λέμε «προνομιακά» τα ξεπουλήματα από την προ μνημονίων εποχή έως σήμερα, γιατί ήδη οι πιέσεις των δανειστών και οι καταληκτικές ημερομηνίες στις εκποιήσεις που βάζουν οι «αξιολογητές» και οι «θεσμοί» ρίχνουν κατακόρυφα τις αξίες των προς εκποίηση περιουσιακών στοιχείων!

Μηχανή στήνουν: Θέτουν υπό τον άμεσο έλεγχο του ΕΜΣ, του ευρωΔΝΤ, το σύνολο της περιουσίας όχι μόνο του δημοσίου, αλλά του συνόλου των Ελλήνων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκποίησή της προς όφελος των δανειστών! Ο κουρνιαχτός από την εθνική μειοδοσία στο «μακεδονικό», έρχεται σε προσπάθεια συγκάλυψης του δωσιλογισμού του τέταρτου μνημονίου!

Η ΕΕΣΥΠ ιδρύθηκε με σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των κερδοσκόπων δήθεν επενδυτών. Κύριος στόχος της, η απομείωση των «οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας». Μπορεί να εκποιήσει τα πάντα. Κάθε λογής Συμμετοχή και Περιουσία των Ελλήνων. Όχι μόνο του δημοσίου! Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της εκχωρηθεί με απλή απόφαση του υπουργού οικονομικών, μαζί και των θεωρητικά αναπαλλοτρίωτων υλικών και άυλων περιουσιακών δικαιωμάτων που προέρχονται από τη διεθνή προσωπικότητα του ελληνικού κράτους. Δηλαδή τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, που βρίσκονται στο έδαφος της Ελλάδας, αλλά και την γεωγραφική επικράτεια του εθνικού χώρου (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, εδαφική συγκρότηση)!

Να γιατί οι δανειστές την έχουν ονομάσει «Ελληνική» Εταιρεία κι όχι Εταιρεία της δημόσιας περιουσίας, όπως π.χ. έγινε με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου). Έχουν βάλει στο μάτι το σύνολο της περιουσίας των Ελλήνων. Κινητής και ακίνητης. Υλικής και άυλης.

Γνωρίζετε μήπως κανέναν δανειολήπτη να αποδέχεται να αποφασίζει μονομερώς ο δανειστής τα του δανείου του; Να αποδέχεται και να εκλέγει ως πληρεξούσιο έναντι του δανειστή του υπάλληλο ή δικηγόρο του τελευταίου; Γνωρίζετε μήπως κανέναν δανειολήπτη να παραδίδει ως εγγύηση στον δανειστή το σύνολο των οικογενειακών -κι όχι μόνο προσωπικών- περιουσιακών του στοιχείων έναντι χρέους και να εκχωρεί την διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων σε εκπρόσωπο του δανειστή; Πώς θα χαρακτηρίζατε έναν τέτοιο δανειολήπτη;

Έτσι και χειρότερα αντιμετωπίζει το εθνικό ζήτημα του χρέους και της χρεοκρατίας το μνημονιακό κατεστημένο, το πολιτικό προσωπικό «δεξιό» ή «κεντροδεξιό», «αριστερό» ή «κεντροαριστερό»! Έτσι διαπραγματεύονται, για εμάς και τα παιδιά μας, ελέω λευκών εντολών από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, οι οποίες προκύπτουν από τις δικές μας -ρητές (δια ψήφου) ή άρρητες (δια της αποχής)- λευκές εντολές ανάθεσης της τύχης της χώρας μας, του έθνους, του βίου μας!

Όχι, η δανειακή σύμβαση δεν αφορά μόνο τις συντάξεις και τους μισθούς, τους φόρους και τα λουκέτα, τις κατασχέσεις περιουσιών και την ασυδοσία των υπερχρεωμένων-τοκογλυφικών τραπεζών, την ανεργία και την μεταναστευτική αιμορραγία της νεολαίας μας κι όχι μόνο! Η δανειακή σύμβαση δεν αφορά μόνο το βιός μας!

Όπως από ιδρύσεώς του ισχυρίζεται το ΕΠΑΜ… κι όπως το αποδείχνουν τα γεγονότα σε Αιγαίο, Θράκη και Μακεδονία, η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια αφορούν πρωτίστως, την ίδια την Εθνική μας υπόσταση, την ακεραιότητα της πατρίδας μας!

Με τον ίδιο τρόπο που το κοινοβούλιο απλώς ενημερώνεται για τα τετελεσμένα των «διαπραγματεύσεων» σχετικά με το ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο στα βόρεια σύνορά μας και την εκχώρηση του ονόματος…

Με τον ίδιο τρόπο το ίδιο κοινοβούλιο εκχωρεί, παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα, την αρμοδιότητά του να ψηφίζει και να κυρώνει διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και αρκείται να ψηφίζει πολυνομοσχέδια κατ’ επιταγήν των δανειστών και σχέδια συμβάσεων αντί για συμβάσεις, εξουσιοδοτώντας τον εκάστοτε Στουρνάρα ή Τσακαλώτο να υπογράφει δανειακές συμβάσεις, να τις τροποποιεί κι επανατροποποιεί κατά το δοκούν και κυρίως κατά τις ορέξεις και τα συμφέροντα των «θεσμών», των «αξιολογητών» τους!

Με τον ίδιο τρόπο, παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κατέστησε κράτος εν κράτει την ΕΕΣΥΠ την εξουσιοδοτεί τώρα να διαπραγματεύεται για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους με τον ΕΜΣ! Ούτε «μπανανία»!

Υπάρχει κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης; Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου γιατί χρωστούσε στο ΔΝΤ; ή όπου αλλού; Ούτε καν στις αποικίες του τρίτου κόσμου.

Γιατί κάτι τέτοιο προβάλλεται ως αποδεκτό, και δυνατό, ενώ το να ανατρέψει ο λαός μας ολόκληρο το καθεστώς της μνημονιακής και δανειακής κατοχής προπαγανδίζεται ως αδιανόητο; Τόσο από τους ταγούς της «εθνικοφροσύνης», όσο και του ευρωπαϊσμού…

Γιατί, ενώ συμβαίνουν τέτοια τερατώδη πράγματα εναντίον του λαού και της χώρας μας, γίνεται ο κακός χαμός και μόνο στη σκέψη ότι μπορούμε να γλυτώσουμε το ζυγό και τον αφανισμό με την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Γιατί, το να επιβάλει η ΕΕ ένα πρωτοφανές για την παγκόσμια κοινότητα κρατών, καθεστώς εκποίησης και διάλυσης της Ελλάδας θεωρείται από τον πολιτικό κόσμο και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης ως απολύτως νόμιμο και φυσιολογικό; Ενώ, ο υποστηριζόμενος από την Μήνυση του Ε.ΠΑ.Μ., συνταγματικός πατριωτισμός είτε λοιδορείται, είτε επιχειρείται να αποσιωπηθεί;

Με την ψήφιση και αυτού του σχεδίου δανειακής σύμβασης, το ελληνικό κράτος μετατρέπεται τελεσίδικα σε βιτρίνα, σε άδειο πουκάμισο, σε άλλοθι για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας από τους δανειστές.

Αθήνα 14 Ιουνίου 2018

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

*Από το Ε.ΠΑ.Μ. Κατερίνης : Γιώργος Βαζάκας



*Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ (Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την κατάπτυστη συμφωνία για το Σκοπιανό

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η δοσιλογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξόφλησε εχθές 12 Ιουνίου 2018 άλλο ένα γραμμάτιο που είχε υπογράψει με τους επικυρίαρχους ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία. Ο πρωθυπουργεύων της κατεχόμενης χώρας, Αλέξης Τσίπρας, συρόμενος ως υποζύγιο από το χαλινάρι, υπέγραψε άρον – άρον μια συμφωνία που του είχαν υπαγορεύσει τα αφεντικά του για την αναγνώριση του γειτονικού προτεκτοράτου, γράφοντας για άλλη μια φορά στα παλιά του τα παπούτσια την δεδηλωμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, όπως συνέβη και με το Δημοψήφισμα του 61,3% .

Άλλο ένα προαπαιτούμενο στο σχέδιο της διάλυσης της Ελλάδας ως κυρίαρχου κράτους εκπληρώθηκε και οι επικυρίαρχοι έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν, να συγχαίρουν και να στεφανώνουν τους πειθήνιους υπάλληλους τους.

Παράλληλα, η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή για ψήφιση και 4οΜνημόνιο, με τη μορφή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Με το ένα χέρι παραδίδει τη χώρα οριστικά στους ξένους δανειστές και οδηγεί την κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση. Με το άλλο, ο υποτελής πρωθυπουργός Τσίπρας, με συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν θεώρησε διόλου απαραίτητο να δημοσιοποιήσει στον ελληνικό λαό, αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας στο σλαβόφωνο λαό των Σκοπίων, παραχαράσσοντας την ελληνική ιστορία, παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία σε λαό που δεν του ανήκει, σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος και του ελληνικού λαού.

Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιεί ιστορικά υπόσταση μακεδονικού κράτους στη διεθνή κοινότητα, υπονομεύοντας το ενιαίο και αδιάσπαστο της Ελλάδας. Οδηγεί τη χώρα σε μια νέα εθνική ήττα και την παρασύρει στο κατώφλι μιας νέας εθνικής περιπέτειας.

Ως θιασώτης των ιδεοληψιών της κοσμοπολίτικης, νεοφιλελεύθερης «αριστεράς», εκτέλεσε πιστά τις εντολές των πατρώνων του που θέλουν τη διάλυση των εθνικών κρατών, την αλλοίωση των εθνών και την υποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, από την «αφήγηση» μιας ιστορίας που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Τώρα επιχειρούν ξεδιάντροπα και προκλητικά να εμπαίξουν τον ελληνικό λαό, εμφανίζοντας την εθνική μειοδοσία ως διπλωματική επιτυχία, που ήλθε μετά από «διαπραγματεύσεις», ενώ γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι και οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια συμφωνία που απροκάλυπτα είχε προαποφασιστεί και υπαγορευθεί από τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία.

Οι πανηγυρισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ επομένως, είναι φυσικό επακόλουθο της ιδεολογικής τύφλωσης και του κομματικού κρετινισμού των στελεχών και των μελών του, αλλά και των θλιβερών συνεταίρων – συναυτουργών τους, των ΑΝ.ΕΛ, που πούλησαν ανέξοδα εθνικό πατριωτισμό, για να καταλάβουν βουλευτικά έδρανα και υπουργικούς θώκους, με τον ανεκδιήγητο πολέμαρχο τους, Πάνο Καμμένο. Παριστάνουν βέβαια τους αντίθετους με τη συμφωνία, αλλά δεν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην δοσιλογική κυβέρνηση όπου συμμετέχουν και στηρίζουν, για να μην διαταράξουν, δήθεν, την πορεία της χώρας προς την «έξοδο από τα μνημόνια» τον επερχόμενο Αύγουστο, αποδεικνύοντας μοναδική ικανότητα αυτοεξευτελισμού, που είναι το μόνο αναγκαίο προσόν για την συμμετοχή σ΄ αυτήν την κυβέρνηση.

Το σκηνικό της εθνικής μειοδοσίας συμπληρώνει το υπόλοιπο μνημονιακό πολιτικό σύστημα, υποτελές και απαξιωμένο στη συνείδηση του λαού, το οποίο καιροσκοπικά και ανάλογα με τα κομματικά του συμφέροντα, είτε χαρακτηρίζει υποκριτικά την συμφωνία ως «κακή» (Ν.Δ.), είτε διατηρεί δήθεν «επιφυλάξεις» (Κίνημα Αλλαγής), είτε συμφωνεί επί της ουσίας χωρίς να το λέει καθαρά (Ποτάμι), είτε κραυγάζει ασυναρτησίες (Λεβέντης). Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν το εθνικό ζήτημα σαν διαφορά μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, αρνούμενοι να δεχθούν τη σχέση μεταξύ των εθνικών ζητημάτων και της παράδοσης Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους ξένους, τους δανειστές, τις εντολές των οποίων το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο να εφαρμόσει και δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει ανεπιφύλακτα τον δοσίλογο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνησή του και θεωρεί κατάπτυστη τη συμφωνία του με τον επίσης υπάλληλο ΗΠΑ – Γερμανίας, πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, για την αναγνώριση κράτους με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ως πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Πέραν τούτων, διότι δημιουργείται ακόμη ένα νέο πεδίο αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και θέτει αφενός μεν τα θεμέλια για τον διαμελισμό της χώρας και αφετέρου διευκολύνει τη συνέχιση της πολιτικής μεταβολής των συνόρων και της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, που άρχισε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε βάρος της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανεξαρτησίας και της ευημερίας των λαών των Βαλκανίων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. επισημαίνει ότι αυτή η πράξη εθνικής μειοδοσίας, σηματοδοτεί ότι η υπό ξένη κατοχή χώρα μας, με καταλυμένο Σύνταγμα, διοικούμενη από αχυρανθρώπους των τραπεζών που εκτελούν εντολές των ΗΠΑ – ΕΕ – Γερμανίας, μετατρέπεται σε χώρα προτεκτοράτο, συρόμενη από το άρμα των επικυρίαρχων με το προσωπείο των δανειστών, χωρίς καμιά ελπίδα επιβίωσης ως έθνος και ως πολιτεία.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς λεύτερη πατρίδα, δεν υπάρχουν ούτε εργασιακά, ούτε πολιτικά, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα και η πατρίδα σώζεται μόνο όταν ο λαός αποφασίσει να την υπερασπιστεί με αγώνες, χωρίς να υπολογίζει το τίμημα. Παράδειγμα αποτελεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 23ης Ιουλίου 1943 κατά τη ναζιστική κατοχή, όταν σύσσωμη η αγωνιζόμενη Αθήνα αντιστάθηκε στην προσπάθεια επέκτασης της φασιστικής Βουλγαρίας σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους Έλληνες Δημοκράτες Πατριώτες να αντιληφθούν τις συνέπειες των σχεδίων που εξυφαίνονται σε βάρος της χώρας μας και να συνειδητοποιήσουν ότι η αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της Λαϊκής Κυριαρχίας, είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ελεύθερου ανθρώπου απέναντι στα παιδιά του, απέναντι στις επερχόμενες γενεές. Είναι καθήκον απέναντι στην πατρίδα! Είναι καθήκον όλων μας!

Αθήνα 13 Ιουνίου 2018

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

*Από το Ε.ΠΑ.Μ. Κατερίνης : Γιώργος Βαζάκας