Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ 8ου, ΤΟΥ 3ου ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 17:30 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία Τουρνουά Σκάκι μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης 8ου, 3ου και Περίστασης.


Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης όπου χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή συνολικά 31 μαθητών από όλες τις τάξεις των τριών Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

Από τους συνολικά 31 σκακιστές του τουρνουά οι 17 σκακιστές ήταν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ενώ τα άλλα δύο Σχολεία (8ο και Περίσταση) αγωνίστηκαν στο τουρνουά με 7 σκακιστές το καθένα.

Οι μικροί σκακιστές συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή που προετοίμαζαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά Σκάκι το οποίο κράτησε πάνω από δυόμιση ώρες.

Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία αλλά και από την τέλεια και άψογη διοργάνωση του Τουρνουά αφού ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ως οικοδεσπότης ανταποκρίθηκε πανάξια στις απαιτήσεις του Τουρνουά.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης μετά το τέλος των αγώνων του τουρνουά έδωσαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές. Το επίπεδο ήταν υψηλό στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.

Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.


Τα αποτελέσματα του Τουρνουά:



1η κατηγορία:


Α΄ Δημοτικού - Β΄ Δημοτικού - Γ ΄ Δημοτικού

1ος: ΚΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΡΑΦΑΗΛ,



Γ΄ τάξη - Δημοτικό Σχολείο Περίστασης Πιερίας (χρυσό μετάλλιο)

2ος: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ



Β΄ τάξη - 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (ασημένιο μετάλλιο)

3ος: ΚΟΛΟΜΒΑΣ ΠΑΥΛΟΣ,



Γ΄ τάξη - 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (χάλκινο μετάλλιο)

2η κατηγορία:



Δ ΄ Δημοτικού - Ε ΄ Δημοτικού - ΣΤ ΄ Δημοτικού

1ος: ΚΟΛΟΜΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,



ΣΤ΄ τάξη - 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (χρυσό μετάλλιο)

2ος: ΤΣΕΡΕΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,



Δ΄ τάξη - 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (ασημένιο μετάλλιο)

3ος: ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,



Ε΄ τάξη - 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (χάλκινο μετάλλιο)


Οι τρεις πρώτοι σκακιστές ανά κατηγορία θα βραβευθούν με τα αντίστοιχα μετάλλια από τον προπονητή τους κ. Δημήτριο Γκούτζιο την Παρασκευή 15-6-2018 στις 19:00 στην ετήσια τελετή λήξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Χαρακτηριστικό είναι πως οι τέσσερις από τους έξι νικητές έχουν το όνομα "Κωνσταντίνος". Το Δ.Σ. του Συλλόγου του 8ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί τους άλλους δύο Συλλόγους Γονέων του 3ου Δημοτικού και της Περίστασης για την άριστη συνεργασία.


Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε χάρη στην αγάπη των ανθρώπων των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, του 3ου και της Περίστασης που δίνουν την ψυχή τους κάνοντας με απέραντη προθυμία και διάθεση ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας πάντα θετική ανταπόκριση και διαθέτοντας μέρος του προσωπικού τους χρόνου.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους σκακιστές που συμμετείχαν στο τουρνουά, τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη πραγματοποίησή του.