Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 28-08-2018

είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Χαρακτηρισμός-ονομασία λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών.

Τα ονόματα των λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και οι αιτήσεις για την τοποθέτησή τους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά με το σύστημα «Αθηνά» από την Τρίτη 28-08-18 έως την Τρίτη 04-09-18 και ώρα 23:59μ.μ.

Θέμα 2ο: Αιτήσεις τριών εκπ/κών αποσπασμένων στο εξωτερικό για την οριστική τοποθέτησή τους ως υπεραρίθμων στις σχολικές μονάδες, που κατείχαν οργανική θέση πριν από την απόσπασή τους.

Το αίτημά τους έγινε δεκτό σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό νόμο.

Θέμα 3ο: Μία αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01 στην οποία ανέφερε ότι ύστερα από προφορική διευκρίνιση, που της δόθηκε από την υπηρεσία, δεν της επετράπη να διεκδικήσει ως οργανικά υπεράριθμη, κενό άλλης ειδικότητας στον κλάδο ΠΕ04, αφού σύμφωνα με παράγραφο 18 του άρθρου 14 του Ν.4186/2013 «για την διαπίστωση υπεραριθμίας εκπ/κών και τη ρύθμισή της οι εκπ/κοί του κλάδου ΠΕ04 αντιμετωπίζονται ενιαία». Επίσης ζήτησε να της διευκρινιστεί αν θα προηγηθεί στην επιλογή σχολικής μονάδας την επόμενη σχολική χρονιά, αφού φέτος χαρακτηρίστηκε οργανικά υπεράριθμη.

Σχετική έγγραφη απάντηση θα λάβει η αιτούσα από την υπηρεσία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρουμε ότι το ΠΥΣΔΕ Πιερίας, όπως και πολλά άλλα ΠΥΣΔΕ, ερμήνευσαν τον παραπάνω νόμο σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ.100/97, όπου ο όρος ρύθμιση αναφέρεται μέχρι και τον χαρακτηρισμό των υπεραρίθμων και όχι την τοποθέτησή τους. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη διευκρίνιση της προϊσταμένης του τμήματος προσωπικού, του Υπουργείου Παιδείας οι υπεράριθμοι εκπ/κοί του κλάδου ΠΕ04 πρέπει να κρίνονται ενιαία και στις τοποθετήσεις. Οι αιρετοί της ΚΕΕ, αν και διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την συγκεκριμένη διευκρίνιση και έχουν υποβάλλει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο, στήριξαν πρόσφατα ανάλογο αίτημα εκπ/κού, το οποίο όμως καταψήφισαν οι τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες του συμβουλίου. Όσο για το ερώτημα που υπέβαλλε η συνάδελφος αναφέρουμε ότι υπεράριθμος κρίνεται ένας εκπ/κός για μία σχολική χρονιά, οπότε δε διατηρεί τα σχετικά προνόμια την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός και αν χαρακτηριστεί υπεράριθμος και την επόμενη χρονιά.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ


Καλό είναι οι συνάδελφοι να ζητούν εγγράφως οποιαδήποτε διευκρίνιση από την υπηρεσία και παράλληλα να επικοινωνούν και με τους αιρετούς, που είναι οι εκπρόσωποί τους μέσα στο συμβούλιο.

Θέμα 4ο: Μία αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ03 για αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα για την βαθμολογική εξέλιξη.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 5ο: Δύο αιτήσεις εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ05 και ενός ΠΕ07 με τις οποίες ζητούσαν να μη συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στη σχολική μονάδα που ανήκουν με μάθημα ιστορίας, που είναι Β΄ ανάθεση, αλλά να διατεθούν σε άλλες σχολικές μονάδες για τη διδασκαλία μαθήματος Α΄ ανάθεσης.

Το αίτημα και των δύο έγινε ομόφωνα δεκτό, διότι υπάρχει έλλειψη ξενόγλωσσων εκπ/κών και πλεόνασμα φιλολόγων στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι εκπ/κοί, οι σχολικές μονάδες και γενικότερα η υπηρεσία.

Θέμα 6ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για την απαλλαγή τεσσάρων εκπ/κών από το διδακτικό τους έργο για λόγους υγείας με απόφαση της Περιφέρειας και αφού προσκόμισαν σχετικές γνωματεύσεις από Α΄/θμια υγειονομική επιτροπή.

Θέμα 7ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για τις θέσεις των Υπ/ντών που ενδέχεται να μεταβληθούν σε κάποιες σχολικές μονάδες, λόγω αλλαγής του νόμου σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των Υπ/ντών εξαρτάται πλέον από τον αριθμό των μαθητών και όχι τον αριθμό των τμημάτων μιας σχολικής μονάδας.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο Σεπτέμβριο ώστε να έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των μαθητών, που φοιτούν σε κάθε σχολική μονάδα.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


1) Εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων ώστε να παρακολουθούν τα ενημερωτικά δελτία των αιρετών και τις ανακοινώσεις της Δ/νσης, ώστε να τηρούνται οι προθεσμίες που ορίζονται για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και να επικοινωνούν μαζί μας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

2) Οι αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης και απόσπασης θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Αθηνά» από την Τρίτη 28-08-18 έως την Τρίτη 04-09-18 και ώρα 23:59.

3) Εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή σας στο να δηλώνετε τις σχολικές μονάδες, που επιθυμείτε άσχετα από το αν παρουσιάζουν σήμερα λειτουργικό κενό, διότι αυτά μπορεί να μεταβληθούν λόγω των επικείμενων αποσπάσεων, λόγω αναρρωτικών αδειών, αδειών ανατροφής τέκνων, επαπειλουμένων αδειών, λόγω επιλογής των Συντονιστών κ.α.

4) Δήλωση προσωρινής τοποθέτησης πρέπει να υποβάλλουν και οι εκπ/κοί που βρίσκονται οποιασδήποτε μορφής άδεια ή είναι αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΔΕ και δεν έχουν οργανική θέση.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος
αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ
του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040
τηλ. 6930478469