Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αυτά τα σκουπίδια ποιος θα τα μαζέψει;

Σε χώρο εναπόθεσης κάθε λογής σκουπιδιών έχει μετατραπεί το υπαίθριο πάρκινγκ ανάμεσα στο λιμανάκι και τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Άσχημη εικόνα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο για τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και για τους τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή.

Ο χώρος είναι παρατημένος, σκουπίδια παντού, πεταμένα μπουκάλια κείτονται ανάμεσα στον κόσμο που κυκλοφορεί στην περιοχή.

Κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής καθαρίζουν από μόνοι τους, αλλά αυτό δεν φτάνει.


*Η διαχείριση του χώρου είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Νομού Πιερίας.


- Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" μίλησε με τον υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου που μας δήλωσε ότι το Λ.Τ. αδυνατεί να μεριμνήσει για την καθαριότητα του χώρου, αφού δεν διαθέτει τα μέσα και η γραφειοκρατία τους "δένει" τα χέρια...

- Στο παρελθόν μας είπε ο υπάλληλος ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες αλλά αυτές δεν μπόρεσαν να συνεχιστούν.

- Υπάρχουν σκέψεις για να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα μας είπε ο υπάλληλος του Λ.Τ. Πιερίας.


Γεγονός είναι -όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής- ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι πλήγμα τόσο για τον τουρισμό αλλά και θέμα υγιεινής, αφού τα σκουπίδια κείτονται εκεί μέχρι κάποιος να βρεθεί να τα μαζέψει.


- Τα σκουπίδια δεν βρέθηκαν από μόνα τους εκεί... Κάποιοι τα πετούν επιβαρύνοντας την περιοχή.


Η περιοχή μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί για το καλό της τοπικής κοινωνίας αλλά και για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω στους χιλιάδες τουρίστες που κάθε χρόνο επιλέγουν την περιοχή μας για τις διακοπές τους.

Το πώς θα γίνει αυτό είναι θέμα των αρμόδιων υπηρεσιών και εμείς στον ρόλο που μας αναλογεί αναδεικνύουμε το πρόβλημα προς ενημέρωση τόσο των αρμοδίων όσο και του αναγνωστικού κοινού.



*Δείτε τις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", οι οποίες να σημειωθεί είναι χθεσινές (20/8/18) και αφού κάποιοι κάτοικοι της περιοχής είχαν καθαρίσει τον χώρο μαζεύοντας κάποια από τα σκουπίδια.
Όπως ενημερωθήκαμε την ώρα που γράφαμε το ρεπορτάζ, κάποιοι πέταξαν και άλλα σκουπίδια στην ίδια περιοχή...




*Κανταρτζής Μιχάλης