Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Γ.Α.Σ. «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΚΥΠΕΛΛΟ 2018"

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο διήμερο 22 & 23 Σεπτεμβρίου στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης ο Πανελλήνιος Αγώνας Τοξοβολίας "Κύπελλο 2018" με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ.), τον ΓΑΣ "Αρχέλαος" και τον Δήμο Κατερίνης.

Με την αποκτηθείσα εμπειρία από την διοργάνωση των δύο αγώνων στο Λιτόχωρο το 2017, ο ΓΑΣ "Αρχέλαος" ανέλαβε να συντονίσει έναν εκ των τριών σημαντικότερων ετήσιων αγώνων Τοξοβολίας της χώρας μας. Με συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών-Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών-Εφήβων/Νεανίδων, αποτελεί αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα και είναι δηλωμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της World Archery (WA).

Στις συνομιλίες μεταξύ διοργανωτών, αθλητών και προπονητών ήταν έκδηλη η ικανοποίησή τους τόσο από την φιλοξενία και το επίπεδο των παροχών εντός γηπέδου, όσο και εκτός γηπέδου κατά την περιήγησή τους στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος και ο Έφορος Τοξοβολίας του Αρχελάου, στην έναρξη του αγώνα μοίρασαν αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ., στους κριτές και στη γραμματεία. Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της, ως συνοδός του συλλόγου ΣΚ.Ο.Α-Α.Π. Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει, η Ολυμπιονίκης της Τοξοβολίας κα Ψάρρα Ευαγγελία. Η κα Ψάρρα έχει συμμετάσχει σε πέντε διαδοχικές Ολυμπιάδες. Ο Πρόεδρος του Αρχελάου απέδωσε αναμνηστικό δώρο στην Ολυμπιονίκη με ευχές για έκτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Την προσπάθεια των τοξοτών παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να δει και να ενημερωθεί σχετικά με αυτό το ευγενές και απαιτητικό άθλημα. Κυρίως εντυπωσιάστηκαν από τον εξοπλισμό, την ακρίβεια των βολών, την πειθαρχία στην γραμμή βολής, το σεβασμό προς τους κριτές και τους συναθλητές.

Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, ο ΓΑΣ "Αρχέλαος" συμμετείχε με πέντε αθλητές: Τον Ιωάννη Σαμακοβλή στους Άνδρες, τον Μυστακίδη Πολυχρόνη στους Νέους Άνδρες, τον Χαρίση Ευάγγελο στους Εφήβους και την Χαρίση Αικατερίνη και Λούλα Ελένη στις Νεάνιδες. Οι Χαρίσης Ευάγγελος και Χαρίση Αικατερίνη κατέλαβαν την 2η θέση στο Μικτό Εφήβων/Νεανίδων, καθώς επίσης η Χαρίση Αικατερίνη κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Ατομικό Νεανίδων.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και στον προπονητή κ. Χαρίση Ιωάννη.

Τον αγώνα παρακολούθησαν οι τοπικοί φορείς, προεξάρχοντος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης κ. Παυλίδης Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Καρυπίδης Σάββας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μακρίδου-Παρτσαλίδου Παρθένα και Παπαζιώγας Νικόλαος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Κατερίνης κ. Κυραϊλίδης Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Ηλιόπουλος Διονύσιος.

Η Επιτροπή Τοξοβολίας του Αρχέλαου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα, (τόσο για την γενικότερη συμπαράσταση στην προσπάθεια, όσο και για την άμεση ανταπόκρισή του στις ανάγκες του τμήματος Τοξοβολίας με τη δωρεά δύο τόξων και την υπόσχεση για αγορά στόχων και υλικού στο άμεσο μέλλον), την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου Σοφία για τη δωρεά αναμνηστικών δώρων, τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδη Θεόδωρο, τον υπεύθυνο του Α' ΔΑΚ κ. Μαλεζά Παύλο, τον υπεύθυνο του κυλικείου κ. Ιωάννη Ελ-Άνυ, τον υπεύθυνο του καταστήματος ΓΡΑΦΗΜΑ κ. Ευστάθιο Τζητηρίδη για τη δωρεά έντυπου υλικού, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και όλους τους εθελοντές, εθελόντριες και τα "εθελοντάκια" που εργάστηκαν με ενθουσιασμό για την επιτυχία της διοργάνωσης, δίνοντάς μας τα εχέγγυα για ανάληψη μελλοντικών διοργανώσεων με υψηλές προδιαγραφές.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΕΛΑΟ



*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΔΩ:

https://pierikialithia.blogspot.com/2018/09/tojovolia2018.html

https://pierikialithia.blogspot.com/2018/09/tojovolia-2hmera2018.html


https://pierikialithia.blogspot.com/2018/09/2ovideo-kipello2018.html


https://pierikialithia.blogspot.com/2018/09/kipello-2hmerafr.html


https://pierikialithia.blogspot.com/2018/09/aponomes-tojovolia2018.html