Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αιγίνιο, η τελετή έναρξης της 92ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.

Mε την παρουσία των εφημερίων μας, του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Λαγδάρη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου...

του βουλευτή και εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κουκοδήμου, των βουλευτών Πιερίας κ.κ. Σκούφα & Τζαμακλή, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαντζούκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας κ. Τζήμα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου, εκπροσώπων των κομμάτων, εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, πρώην βουλευτών, αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, πρώην και νυν, φορέων, συλλόγων και πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην σημερινή αίγλη της εμποροπανήγυρης, τονίζοντας το μεγάλο κοινωνικοοικονομικό ρόλο της, που ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδας, αναδεικνύοντας κυρίως τον τόπο μας και καθιστώντας το Αιγίνιο οικονομικό και εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Σημείωσε τη θετική συμβολή των κατοίκων του Αιγινίου και όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού και μνημόνευσε τις παρεμβάσεις στις υποδομές που πραγματοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, τη συστηματική διαφήμιση στα ΜΜΕ, ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητά της στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε, στο σημαντικό επίτευγμα της σημερινής διοίκησης, την ωρίμανση μελετών και τις εντάξεις έργων σε όλες σχεδόν τις προσκλήσεις των εθνικών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα σύμφωνα με τους τίτλους και τον προϋπολογισμό ένταξης, 4.500.000€ στην ύδρευση, 500.000€ για παιδικές χαρές, 2.500.000€ στην αποχέτευση, 170.000€ για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, 700.000€ για την αγορά καινούριων απορριμματοφόρων και πολυμηχανήματος, 1.500.000€ στην αγροτική οδοποιία, 1.200.000€ στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, 600.000€ στην ενδοδημοτική οδοποιία, 540.000€ για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του Δήμου και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας του, 5.000.000€ στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για την άρδευση και 60.000€ σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Πιερίας στη μελέτη για τη διάβρωση ακτών .

Για το Αιγίνιο αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην ένταξη της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού ύψους προϋπολογισμού 1.000.000€, στην ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου ύψους 400.000€ και 253.000€ στην αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου, στην υλοποίηση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στη συντήρηση των σχολικών μονάδων και στην ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ., συνολικού εμβαδού 3.500 ™, επίσης, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο της διάνοιξης και καθαρισμού ρεμάτων και καναλιών από ιδίους πόρους και στον καθαρισμό της παλαιάς κοίτης του Αλιάκμονα προϋπολογισμού 700.000€ με φορέα υλοποίησης την ΠΚΜ, στην ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης προϋπολογισμού 160.000€ και στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Αιγινίου ποσού 450.000€, επίσης, στην επέκταση του βρεφικού σταθμού Αιγινίου ποσού 50.000€ και στην ανακαίνιση των παιδικών σταθμών Αιγινίου και Κολινδρού συνολικού προϋπολογισμού 100.000€, στον ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού δρόμου Αιγινίου και στην επέκταση του μέχρι τον συνοικισμό του 66΄ ,τέλος, ολοκληρώνεται η μελέτη του πολιτιστικού κέντρου Αιγινίου και η μελέτη της αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης Αιγινίου.

Ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την επιτυχία των παραπάνω έργων που προέκυψαν μέσα από συστηματική δουλειά και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πιερίας, για την εξαιρετική συνεργασία τους στην προώθηση των προαναφερόμενων έργων.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, κ. Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο, τους αντιδημάρχους καθαριότητας κ. Κακάνη Κώστα, διοικητικών κ. Πορφυρίδη, πολιτισμού κα Νικολοπούλου και άρδευσης κ. Ιωσηφίδη, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου, τα μέλη της επιτροπής εμποροπανήγυρης και τα μέλη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την συναίνεση και ομοφωνία που επιδεικνύουν καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, εργατικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνετέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ακόμη μια χρονιά, στην οργάνωση της Εμποροπανήγυρης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό του, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία με το Δήμο Πύδνας –Κολινδρού και εστιάστηκε στη συμβολή της ΠΚΜ στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Η Αντιπεριφειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, οι Βουλευτές κ. Μπέττυ Σκούφα και κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, στον σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρησαν όλους τους διοργανωτές της εμποροπανήγυρης και δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση της καλής συνεργασίας με όλους τους παράγοντες του Δήμου.

Η τελετή των εγκαινίων έληξε με ένα 15λεπτο μουσικό πρόγραμμα από την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του κ. Λιμπανοβνού Παναγιώτη που ικανοποίησε απόλυτα το σύνολο των ακροατών και κέρδισε τις εντυπώσεις.


Γραφείο τύπου Δήμου
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
 Αιγίνιο 11-09-2018