Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου,στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγίας Άννης Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με αφορμή την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους 2018-2019.


Αρχικά τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απευθύνθηκε πατρικά στους κατηχητές τονίζοντας την μοναδική και διαρκή αξία του κατηχητικού έργου στην Εκκλησία και μάλιστα στη σύγχρονη εποχής, καθώς υπάρχει τόσο μεγάλη κρίση αξιών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα της Εκκλησίας». Παράλληλα, τονίσθηκε η τιμή και η ευλογία από τον Θεό Πατέρα στους εθελοντές διακόνους, στον ευαίσθητο αυτό χώρο και παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσεων του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος επέδωσε τα διοριστήρια έγγραφα στους εκατόν πενήντα περίπου κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τα νέα-σύγχρονα εικονογραφημένα βιβλία κατήχησης.

Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους παριστάμενους.

Η συζήτηση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες προς τους κατηχητές για το μεγάλο και επίπονο έργο το οποίο εθελοντικά προσφέρουν στην τοπική Εκκλησία, στους νέους και στην κοινωνία γενικότερα, η οποία αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα πνευματικά, ηθικά και κοινωνικά προβλήματα.

Με ευθύνη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, γίνεται για άλλη μια χρονιά προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει κανένα χωριό του Νομού Πιερίας χωρίς κατηχητική σύναξη.