Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΙΥΝΠ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση από τις ενέργειες της Πασκίτικης ηγετικής ομάδας του απερχόμενου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης...

που προσπάθησε να διοργανώσει ένα ακόμη νόθο συνέδριο, αποκλείοντας με το έτσι θέλω τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’.

Με κλειδωμένη την πόρτα εισόδου του ΕΚ Κατερίνης, με φουσκωτούς, σεκιουριτάδες και ναυαγοσώστες (!), έκαναν αλυσίδα μπροστά στην είσοδο και απαγόρευαν σε νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους, αλλά και σε εργαζόμενους να μπούνε στο ΕΚ. Τα μέλη του Συνδικάτου όμως, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στο φουαγιέ του ΕΚΚ διαμαρτυρόμενοι και φωνάζοντας συνθήματα.

Εκεί ήταν που διαδραματίστηκε και το κακοπαιγμένο θέατρο της λιποθυμίας, από το σύζυγο της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, και της δήθεν βίας που άσκησαν οι εργαζόμενοι. Παρεμπιπτόντως, ο λιπόθυμος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, υπέγραψε και έφυγε μόνος του από το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά. (Γιατί άραγε); Ο κάθε καλόπιστος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με το πέρας αυτής της παράστασης, αργά το βράδυ, η απερχόμενη πρόεδρος με τη συναίνεση και του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΚ, προχώρησε σε 16 μηνύσεις εις βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων με αστείες κατηγορίες. Ανάμεσα στους 16 είναι και ένα μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, αλλά και η νομική σύμβουλος του ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’.

Εδώ είναι που μπαίνει το ερώτημα συνάδελφοι. Θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση; Η συγκεκριμένη εργοδοτική κυβερνητική ομάδα που παριστάνει την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πιερία (με το αζημίωτο) είναι απούσα από τους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Θα τους αφήσουμε να διοργανώνουν νόθα συνέδρια ανενόχλητοι και έπειτα να παριστάνουν τους θιγμένους;

Αλήθεια συνάδελφοι, τους είδε ποτέ κανείς σε καμιά πύλη εργοστασίου ή σε οποιονδήποτε χώρο δουλειάς κοντά στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους; Τους είδε κανείς συνταξιούχος συμπαραστάτες σε ένα συνταξιουχικό συλλαλητήριο ή έστω έβγαλαν ποτέ καμιά ανακοίνωση για εμάς; Βγήκαν ποτέ μπροστά να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων; Ήταν δίπλα σε καμία φτωχή λαϊκή οικογένεια που της έκοψαν το ρεύμα; Πότε έκαναν κάποια παρέμβαση στη ΔΕΗ ή στην εφορία για τις κατασχέσεις του λαϊκού εισοδήματος και της πρώτης κατοικίας;

Για όλα αυτά λοιπόν, η ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη και ώρα 5μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Να απαιτήσουμε ένα γνήσιο συνέδριο, χωρίς σωματεία φαντάσματα, με τον έλεγχο των πρακτικών αρχαιρεσιών όλων των σωματείων. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων-συνέδρων και να αποκλειστούν οι νόθοι αντιπρόσωποι, όπως αυτοί του Σωματείου Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς που δεν έκανε ποτέ εκλογές.

Όλοι και όλες έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 5μμ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.