Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, καταλάβαμε τι σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια… σημαίνει πετσόκομμα όσων παροχών έχουν απομείνει, στο όνομα της υπακοής στην ΕΕ και των πλεονασμάτων.

Η εξαίρεση περιοχών της Κατερίνης από την εξισωτική αποζημίωση είναι μια εξέλιξη που πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες! Δείχνει ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δε διστάζει να πετσοκόβει οποιαδήποτε παροχή, με την οποία μπορεί να σταθεί στα πόδια του ένας μικρομεσαίος αγρότης, μέχρι του τελικού αφανισμού του.


Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες στην ΕΕ και στο νόμο του κέρδους που θέλει το φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο οδηγούν στο όλο και περισσότερο ξεζούμισμά μας.


Όσο για την περιφέρεια και άλλους φορείς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα (τα γνωστά προεκλογικά) για τους «καημένους» τους αγρότες, τους τα επιστρέφουμε και τους δηλώνουμε ότι αυτή η κοροϊδία υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Μαζί με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ψήφισαν και με τα δύο χέρια όλα τα προηγούμενα χρόνια μνημόνια και νόμους που ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά. Και αυτό θα κάνουν και τα επόμενα χρόνια- την ίδια πολιτική υπηρετούν, με διαφορετικό φερετζέ.


Ο σύλλογος αγροτών κτηνοτρόφων Κατερίνης «Δήμητρα» καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να είναι σε ετοιμότητα για την αγωνιστική διεκδίκηση της εξισωτικής αποζημίωσης. Ξέρουμε πολύ καλά πως είτε είναι νόμος της ΕΕ, είτε της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είτε της ΝΔ, οι μόνοι που μπορούν και θέλουν να την πάρουν πίσω είναι οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, με συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που οδηγούνται με παρόμοιους τρόπους στην εξαθλίωση.